Akbük Belediye Başkanı Sandalcı'dan Cemevine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Akbük Belediye Başkanı Sandalcı'dan Cemevine Ziyaret

Akbük Belediye Başkanı Sandalcı\'dan Cemevine Ziyaret

Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı ve CHP Akbük Belde Başkanı Hakkı Şahin Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evini ziyaret etti.

05.04.2013 11:01

Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı ve CHP Akbük Belde Başkanı Hakkı Şahin Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evini ziyaret etti.

Sandalcı cem evi ziyaretinde Türkiye'de halkların baş başa kaldığı takdirde sorun kalmayacağını belirtirken Sivil Toplum Örgütlerinin siyasete dahil olması gerektiğini belirtti. Didim Cem Evi'nin yeri ile ilgili sorunun gündeme getirildiği ziyarette Sandalcı, Akbük Hacı Bektaşi Kültür Merkezi yeri ile ilgili Akbük Belediye Meclisi'nin aldığı kararı anlatarak "CHP iktidarında bu sorunlar çözülecektir" dedi.

Didim'e bağlı Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, CHP Akbük Belde Başkanı Hakkı Şahin ve CHPli Akbük Belediye Meclis Üyesi Mustafa Demirbaş Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evini ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Sandalcı ve beraberindekileri Cem Evi Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Dikçe ve Zekiye Baran Dikçe, Ahmet Yılmaz, Filiz Atabay ve Ali Abbas Aydın karşıladı.

Gündeme ilişkin konuların konuşulduğu ziyarette Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Zekiye Baran 'çözüm süreci' ile ilgili toplumsal barıştan yana olduklarını ancak sürecin her kesimi kucaklaması gerektiğini belirterek "Alevilerin silahlı gücü veya siyasi partisi yok. Alevilerin ciddi yaraları var, Alevi sorunlarının mezhep bölücülü demeden çözüme kavuşturulması gerekir. Aleviler ölüm sınırında ve iktidarın uygulaması ile örgütlülükleri de kırılmak isteniyor" dedi.

"SİYASİ İRADEDEN ÇÖZÜM İSTEĞİ"

Yerel bazda Alevi örgütlüğünün güçlü olduğunu ancak Cem evinin 11 yıldır çözüme kavuşturulmayarak sürüncemede bırakıldığını belirterek "Bu sürecin 2 dönemi mensubu bulunduğunuz siyasi partinin yerel iktidarında geçti. Siyasi netliğimiz belli ancak bir irade konularak sorunumuzun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" dedi.

Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı'da Türkiye'de genel siyasetin Sivil Toplum Örgütleri başta olmak üzere siyasete dahil olması gereken kesimin siyasetten uzak durması sonucunda olumsuz şekillendiğini belirterek "İktidarın %50 si sivil toplum örgütlerinde demoralizeye neden oluyor olabilir ancak duyarlı tüm insanlar siyasete dahil olmalı, ülkemizin gidişatı kötüye gidiyor. Tüm sorunların Türkiye vatandaşları olarak baş başa kalamadığımız sürekli arada Amerika, Ortadoğu ve dış güçler frekans bozucular ile birlikte yerelde işbirlikçiler var bu sorunlar baş başa kaldığımızda çözülecek. Buda CHP iktidarın da olacak" dedi.

"ÇÖZÜM İÇİN AKBÜK'Ü ÖRNEK GÖSTERDİ"

Cem evinin yer sorunu ile ilgili Belediyenin girişimlerini izlediklerini belirten Sandalcı Akbük Belediye Meclisinin Cem evi yer talebi ile ilgili Belediye Meclis Kararı ile 2500 metrekarelik alanın organize edildiğini belirterek "Didim Cem Evinin yeri sorunlu doğan bir oluşum, Biz Akbük'te Cem evinin tapusunu belediye üzerine alarak ve İmar Planına Cem - Kültür evi olarak işledik, şu anda kiralama aşamasında ve Büyükşehir Uygulaması kapsamında Akbük Didim'e devredileceği için Didim Belediye Meclisinden onay bekliyor onay kesinleştiği takdirde yer sorunsu olarak Alevi vatandaşlarımızın kullanacağı bir kültür yuvası olacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara ve Alevi Kültürüne yakınlığını hatırlatan Sandalcı, ayrımcılıkların CHP iktidarında sonlanacağını yineleyerek "Partim adına Alevi iktidar yürüyüşünde Alevi vatandaşların desteğini bekliyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akbük Belediye Başkanı Sandalcı'dan Cemevine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement