Akhisar Belediyesi'nin, 2. Mahalle Konağı da Hizmete Açtı - Son Dakika
Yerel

Akhisar Belediyesi'nin, 2. Mahalle Konağı da Hizmete Açtı

Akhisar Belediyesi\'nin, 2. Mahalle Konağı da Hizmete Açtı

Akhisar Belediyesi tarafından hazırlanan ikinci mahalle konağı, Hacı İshak mahallesindeki Yel Değirmeni mevkiinde hizmete açıldı.

22.12.2012 16:52

Akhisar Belediyesi tarafından hazırlanan ikinci mahalle konağı, Hacı İshak mahallesindeki Yel Değirmeni mevkiinde hizmete açıldı. İlki Reşatbey mahallesi eski mezbaha alanına yapılan İlhan Ayverdi Mahalle Konağı'nın ardından, ikincisi de hizmete girdi.

Akhisar Belediyesi 2. Mahalle Konağı açılış törenine Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Cafer Tetik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve mahalle halkı katıldı.

Akhisar Belediyesi tarafından yaptırılan konağın, Akhisar Hamle Eğitim Gönüllüleri Derneği (HEGDER) ve Manisa Ufuk Eğitim Derneği'nin katkılarıyla okuma salonu, sosyal ve kültürel faaliyetler konusunda hizmet vereceği bildirildi. Törende konuşan HEGDER Başkanı Hakan Özkan, "Okuma salonu ile amacımız, çocuklarımıza okul dışında rahat ders çalışabilecekleri ortamlar hazırlamak, onların boş vakitlerini değerlendirmelerine yardımcı olmak ve geleceğe umutla bakabilmelerine sağlamak" dedi.

Özkan, genç nesle sahip çıkacaklarını, halkı bilinçlendireceklerini, birlik ve beraberliği pekiştirme gayreti içinde olacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Salih Hızlı da, şunları söyledi: "Belediye olarak bu binaları inşa ettikten sonra mutlaka bunları Akhisar'daki görevli müteşekkiller ile kullanmaya çalışıyoruz. Bu bizim için önemli bir misyon. Bu tür fiziki mekanların anlamı ancak yaşatılmasıyla mümkün. Dolayısıyla bu mahalle konağımızda da aynı paydaşlık anlayışı ile hizmet etmeye çalışacağız. Bu tür sivil toplum örgütleri ile bir arada olmak, birlikte iş yapmak, kent bütünlüğü açısından da çok önemli. Kentin geleceği için de çok önemli. Gönüllü arkadaşlarımızı tebrik ve teşekkür ediyorum. İnşallah 80 tane öğrencimiz burada etüt ve üniversiteye hazırlık kurslarından yararlanacak. Sosyal anlamda da dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Bu inşaatın yapımında emeği geçen Akhisarlı Özbarlık İnşaata da teşekkür etmek istiyorum. İstenilen sürede iyi bir şekilde binamızın inşaatını yaptı ve bitirdi. Önemli olan bu binaları yapmak değil, yaşatmak. İnşallah buradaki insanlarımızda buna sahip çıkar. Gönüllü olarak temizliğini yapan insanlarımız bile var. Buraya Hacı İshak mahallemiz bizim beklentilerimizin de üzerinde sahip çıktı. Farklı sosyal ihtiyaçlarımız da burada karşılanacaktır. Bu bina yaklaşık 400 bin TL'ye mal oldu."

Kaymakam Kamil Köten ise, "Sayın Belediye Başkanımızın, EKDER'in bir araya getirdiği çok güzel sinerji ile oluşan bu mahalle konağının, burada yaşayan insanlar tarafından çok güzel şekilde yönetileceğine gerçekten inanıyorum. Akhisar Belediyesi ve EKDER'in yöneticilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve halk konağı içerisinde oluşturulan sınıflarda eğitim gören öğrenciler ziyaret edildi. Açılışın ardından, Akhisar Belediyesinin organize ettiği, Lale Lokantası'nın hazırladığı etli ve nohutlu pilav ile ayran ikram edildi, Şehir Pastanesi'nin hazırladığı ballı lokmalar ise büyük ilgi gördü. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar Belediyesi'nin, 2. Mahalle Konağı da Hizmete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement