Akyıl, Gazeteciler Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Akyıl, Gazeteciler Gününü Kutladı

Akyıl, Gazeteciler Gününü Kutladı

AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Ahmet Akyıl, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

10.01.2015 23:51

AK Parti Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar İlçe Başkanı Ahmet Akyıl, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Akyıl, mesajında, doğruluk, kişi haklarına saygı, dürüstlük ve ilkeli habercilik anlayışından vazgeçmeyerek, toplumları düşündürmeye ve araştırmaya yönelten gazeteciliğin önemine işaret etti.

Sektör çalışanların bu ulvi görevi gündüz-gece demeden yerine getirmeye çalıştığını belirten Akyıl, yeri geldiğinde ailesinin zamanından çalarak hatta kimi zaman canı pahasına görevini icra eden gazetecilerin devletle millet arasında iletişimi sağlayan önemli bir köprü olduklarını bildirdi.

Basının devlet nezdinde halkın sesi, gözü ve kulağı, halk nezdinde ise devletin doğru iletişim kanalı olduğuna dikkati çeken Akyıl, "Basının önemi ve görevi, Büyük Önder Atatürk'ün 'basın milletin müşterek sesidir' sözünde geniş bir şekilde anlam bulmaktadır. Bir medeniyetin tekâmülünde yönetenler ile yönetilenlerin daima sağlıklı bir iletişimde olmaları elzemdir ve gazeteciliğin de bunu sağlayan en önemli araç olduğunun unutulmaması gerekir" ifadelerine yer verdi.

Akyıl, basının, devlet temsilcileri, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarınca kentte hâkim kılınan ortak akıl anlayışının en önemli unsurları arasında bulunduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

"Bu duygularla, yayınlarıyla milletin daha iyi hayat standartlarına kavuşması ve devletin millete daha yüksek düzeyde hizmet sunumunu sağlamasında önemli görev üstlenen basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Akyıl, Gazeteciler Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement