Alaca Myo'ya İşadamı Avni Çelik'in İsmi Verildi - Son Dakika
Yerel

Alaca Myo'ya İşadamı Avni Çelik'in İsmi Verildi

Alaca Myo\'ya İşadamı Avni Çelik\'in İsmi Verildi

Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu adı Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu olarak değiştirildi.

03.08.2015 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksekokulu adı Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu olarak değiştirildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik'i ziyaret etti. Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik'in de hazır bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversiteye verdiği desteklerden dolayı işadamı Çelik'e teşekkür etti.

Üniversite kampusleri için gerekli olan arazi sorununu çözüp, yoğun bir şekilde inşaat çalışması yürüttüklerini ve bu anlamda ciddi mesafeler kat ettiklerini ifade eden Alkan, alt yapı anlamında da yapılacak bir çok proje olduğunu, iş adamlarının verdiği ve vereceği bu tür desteklerin üniversitenin hızlı gelişimine büyük katkı sağlayacağını ve dolayısıyla da büyük önem arz ettiğini söyledi.

Sinpaş GYO'nun Hitit Üniversitesi'ne vermiş olduğu destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Alkan, Türkiye'de 40 yıllık deneyimiyle konut sektöründe en büyük firmalardan biri olan Sinpaş GYO'nun destekleri sayesinde sadece 2 yıl öncesinde öğrenci alımına başlayan Alaca MYO'nun oldukça modern bir kampüse kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, yapılan bu çalışmanın önemli bir örnek olduğunun altını çizdi.

Alaca Avni Çelik MYO'da 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, 3 mevcut programına ek olarak yeni açılan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programının yüzde 100 tercih edildiğini anlatan Alkan, "Öğrencilerimizin tümünün kayıt yaptırması ile birlikte yaklaşık 260 öğrencimiz öğrenim görecek olup, yeni binamızla birlikte fiziki alt yapı eksikliği de giderilmiş olacaktır. Şu anda açık bulunan ancak henüz öğrenci almayan istihdam odaklı 8 programımıza da akademik personel alınması ile birlikte Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulumuzda birkaç yıl içerisinde binin üzerinde bir öğrenci mevcuduna ulaşılması hedeflenmektedir. Alaca Avni Çelik MYO'ya desteğini esirgemeyen AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'ya, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez'e, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz'a, Alaca eski Kaymakamı Ayhan Yazgan'a, Alaca Eğitim Vakfına ve tüm Alacalı hemşerilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi..

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik de, MYO'na isminin verilmesinin kendi arzusu dışında olduğunu, ancak böylesine anlamlı bir yatırımı yapmanın da büyük mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, Alaca MYO'nun tamamlanan altyapısı ile birlikte bölgedeki önemli mesleki eğitim kurumlarından birisi olacağına inandığını söyledi.

Hitit Üniversitesinin önemli bir zaman kaybı yaşadığını, rektörlük görevine Prof. Dr. Alkan'ın gelmesiyle, tüm akademik ve idari kadrosunun büyük çabaları sonucunda büyümeye ve gelişmeye başladığını belirten Çelik, Rektör Prof. Dr. Alkan'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca Myo'ya İşadamı Avni Çelik'in İsmi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement