Alaplı'da Köylülerden Okul İçin Fındık Toplama Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da Köylülerden Okul İçin Fındık Toplama Seferberliği

Alaplı\'da Köylülerden Okul İçin Fındık Toplama Seferberliği

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Çatak köyünde yapılacak olan 16 derslikli ortaokul için vatandaşlar fındık toplama seferberliği başlattı.

03.08.2013 17:17

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Çatak köyünde yapılacak olan 16 derslikli ortaokul için vatandaşlar fındık toplama seferberliği başlattı. Toplanan fındıklardan elde edilecek gelirle okulun temeli atılacak.

Alaplı'da köylerine yapılacak 16 derslikli okulun temeli için el birliği veren Çatak Köyü sakinleri, Alaplı Organize Sanayi Bölgesindeki kamulaştırılması tamamlanmış 100 dönümlük arazide bulunan fındığı tarlasında, gencisi, yaşlısı, kadını ve erkeği ile yaklaşık 90 kişi 3 günde 5 ton fındık topladı.

Alaplı Çatak, Cambazlı ve Çevre Köyleri Eğitim Destekleme Tesis Yaptırma ve Koruma Derneği Başkanı Recep Yalçın, köylerinde temelini açtıkları 16 derslikli ortaokulun temelini atmak için Alaplı OSB'de kamulaştırılmış 100 dönümlük alanda fındık topladıklarını söyledi.

İlçe Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve OSB Müdürü Ali Eren'e OSB'nin kamulaştırılmış alanında bulunan fındık tarlasındaki fındığı toplamak istediklerini ilettiklerini belirten Yalçın, bu yöndeki taleplerinin olumlu karşılandığını belirterek, "Dernek olarak köyümüzde yapılacak olan 16 derslikli ortaokulun temel yerini açtık. Okulun temelini köylüler olarak biz üstlendiğimiz için bizde bunun üzerine Alaplı OSB'de kamulaştırılmış 100 dönümlük alanda bulunan fındık tarlasındaki fındıkları toplamak için kaymamıza talepte bulunduk. Sağ olsunlar kendileri talebimizi olumlu karşıladı. OSB Müdürümüz Ali Eren de bize yer gösterdi. Bizde köyümüzdeki yaşlısı, gençlisi, kadını ve erkeği ile burada 3 günden beri yaklaşık 90 kişi 5 ton fındık topladık. Topladığımız fındıkları satarak okulumuzun temelini atacağız. Bu vesile başta valimize, kaymakamımıza ve siyasetçilere teşekkür ediyoruz" dedi.

Köy gençlerinden Hamza Özdemir'de köy gençleri olarak eğitimi katkı sağlamak ve köylerine okul yapılması için ücretsiz olarak 3 gündür fındık topladıklarını söyledi.

Gençlerden Tansu Coşkun da, "Biz Çatak Köyü gençleri olarak gönüllü olarak okulumuzun yapılması için fındık toplamaya geldik. Okulumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bu konuda herkesten yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Ergin Yalçın da, dernek olarak 16 derslikli okulun temelini atmak için gönüllü olarak çalıştıklarını belirterek okulun bir an önce tamamlanarak köyün hizmetine sunulmasını istediklerini söyledi - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı'da Köylülerden Okul İçin Fındık Toplama Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement