Alaşehir'de Engelliler Derneği Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'de Engelliler Derneği Kuruldu

Alaşehir\'de Engelliler Derneği Kuruldu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde ’Engelliler Dayanışma ve Yaşatma Derneği’ kuruldu.

03.12.2015 11:41

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 'Engelliler Dayanışma ve Yaşatma Derneği' kuruldu. İlk etapta 12 üye ile kurulan derneğin başkanlığına Süleyman Akıncı getirildi. İlk kuruluşlarında bir araya gelen dernek üyeleri Çamlık Parkı'nda protokole kahvaltı vererek protokolle tanıştı.

Çamlık Parkında verilen tanışma kahvaltısına Alaşehir kaymakamı Osman Bilgin, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker, CHP İlçe Başkanı Ahmet Akgündüz, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Somuncu ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Dernek Başkanı Süleyman Akıncı yaptığı açıklamada, "Derneğimizi yeni kurduk. İlk etapta 12 üye ile kuruluşumuzu yaptık. Amacımız Alaşehir ve çevresinde bulunan tüm engellileri tesbit edip, onların sorunlarınoı belirleyip çözüm üretmek olacak. Bu burada protokol ile tanışma kahvaltısı düzenleyerek, onlarla tanışmak sorunlarımızı dile getirmek istedik" dedi.

Alaşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Erkan Boğa ise belediye olarak 2015 yılı içerisinde 8 akülü, 2 adet manuel olmak üzere toplam 10 engelli aracı dağıttıklarını hatırlatarak, "Belediye olarak tüm ilçe bazında mahalle muhtarları kanalıyla tüm ihtiyaç sahiplerini tespit etmeye çalışıyoruz. Bundan böyle yeni kurulan Engelliler Dayanışma ve Yaşatma Derneği ile de beraber çalışacağız. Bugün burada belediye başkanımızdan sizlere bir müjde de vereyim. Alaşehir'de eksikliğini gördüğümüz Engellilere özel aracın siparişini verdik. Gelecek olan aracımız sadece engelli vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Onların yaşam biçimine göre dizayn edilecek. Engellilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak. Engelli vatandaşımızı istediği yerden alacak, onun tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra aldığı yere bırakacak." şeklinde konuştu.

Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ise, "Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde onu engelli vatandaşımızdan oluşuyor. Bugüne kadar ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yeterli hizmetleri yapamadık. Ancak son yıllarda devletimiz bu konuda çok hassas çalışmalar yapmaktadır. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz ülkemizde bundan sonra engelli vatandaşlarımız daha iyi hizmet alabileceklerdir. Hükümetimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çok ciddi ve hassas çalışmalar sürdürmektedir." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'de Engelliler Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement