Ali Bakan'dan Rektör Çelik'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ali Bakan'dan Rektör Çelik'e Ziyaret

Ali Bakan\'dan Rektör Çelik\'e Ziyaret

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ali Bakan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik'i ziyaret ederek bir süre görüştü.

29.09.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ali Bakan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik'i ziyaret ederek bir süre görüştü.

AK Parti'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı Avukat Ali Bakan, İnönü Üniversitesi'ni ziyaret etti. Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik ile yaklaşık bir saat görüşen Ali Bakan, üniversitenin durumu ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ali Bakan, Malatya'nın geçmişi parlak, geleceği ise daha parlak, potansiyeli olan bir şehir olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu potansiyeli doldurmak için ikinci bir devlet üniversitesi ihtiyacı kaçınılmazdır. İnönü Üniversitesi ülke çapında değil, dünya çapında bilim adamları yetiştirmek için önemli bir kaynak olur. Bunun gerçekleşmesi için de elimizden geleni yapacağız. Malatya için sadece eğitimde değil, sanayide, sağlıkta, kültürde, enerjide, kısacası her alanda hedef daima en yukarısı olmalıdır. Biz belediye başkanlığına seçildiğimiz taktirde belediye bünyemizde kesinlikle akademik kadrolar olacaktır."

Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'e ziyaretini dost ziyareti olarak gerçekleştirdiğini ve yıllar öncesinden Yeşiltepe'den tanışık olduğunu anlatan Ali Bakan, şunları söyledi: "Canlıdan canlıya karaciğer naklinde Avrupa birincisi ve dünya ikincisi konumunda bulunan Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde Karaciğer Nakil Enstitüsü kurulması ise üniversitenin başarısını kat be kat artırmış olacaktır. Amerika'da yıllardan beri karaciğer nakli yapan bir çok tanınmış merkezi geride bırakan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Karaciğer Nakil Enstitüsü'nün kurulması ile birlikte dünyanın sayılı karaciğer nakilleri konusunda referans merkezi olacağı gibi, Türkiye'nin bu alanda bilim insanı yetişmesine de ön ayak olacaktır.Bu merkezin Malatya'ya kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de, Ali Bakan'ın ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Bakan'dan Rektör Çelik'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement