Alınan Araçlar Özel İdare'de - Son Dakika
Yerel

Alınan Araçlar Özel İdare'de

Alınan Araçlar Özel İdare\'de

Devlet Malzeme Ofisi aracılığı ile satın alınan 47 adet iş makinesi teslim edildi.

09.10.2012 18:43  Güncelleme: 11:38

Sivas İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi kararıyla makine parkını güçlendirmek için Devlet Malzeme Ofisi (DMO) aracılığı ile satın alınan 47 adet iş makinesi teslim edildi.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından Ziraat Bankası'ndan 11 milyon TL kredi kullanılarak satın alınan 47 iş makinesinin teslim töreni Özel İdare ek binasında gerçekleştirildi. Programda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yeniliğin önemini vurgulayarak alınan araçların hayırlı olması temennisinde bulundu. Ayhan'ın ardından konuşan Vali Zübeyir Kemelek, eski model araçların artık ekonomik olmadığını belirterek, alınan araçların ihtiyacı karşılamada yardımcı olacağını kaydetti. Kemelek, "Sivas'ın bir özelliği, çok geniş bir coğrafyaya sahip. 8 bin 500 kilometre yol ağı var. Bu bilinen bir yol ağı.

Bin 222 köy 800 kadar da mezramız var. Nereden baksanız 2 binin üzerinde yerleşim yerine hizmet veriyoruz. Tabi bu hizmeti verirken en ekonomik, seri araçları kullanmamız lazım. Bu makineler niye alındı? Bir defa makineler de yaşlanıyor. 1986 model greyderlerimiz vardı. Onlar artık ekonomik olmaktan çıkmıştı. Sürekli tamirhanelerde bakımı yapılıyor. Bizim 1985'li makinelerle çalışmamızın bir anlamı yok. Bu amaçla özellikle greyderlerimiz yeni ve son derece model olması şu bakımdan önemli. Kış şartlarında bin 200 köyün yarısının kapandığını düşünün. 600 köyü açmak için onlarca greydere ihtiyaç olur. O bakımdan eliniz daha güçlü olur" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kurdele kesilmesiyle araçların teslimi yapıldı. Programın sona ermesiyle Vali Kemelek, yeni alınan araca binerek bir süre gezdi.

İl Özel İdaresi'ne, 13 adet greyder, 2 adet lastik tekerlekli yükleyici, 2 adet asfalt silindiri, 1 adet teleskobik forklift, 1 adet hidrolik kırıcı, 20 adet pick-up ve 1 adet arazi binek aracının alındığı belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alınan Araçlar Özel İdare'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement