Altaç'tan 1 Eylül Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Altaç'tan 1 Eylül Açıklaması

Altaç\'tan 1 Eylül Açıklaması

Anadolu İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç,1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

31.08.2016 12:19

Anadolu İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç,1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, dünya insanlığının huzur, güven ve mutluluk içinde yaşaması için savaşlara değil, barışa ihtiyacını olduğuna dikkat çeken Altaç, huzursuzlukların ve savaşların tek çaresinin barış olduğunu vurguladı. Türkiye'nin son günlerde terör belası nedeniyle zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Altaç, "Bin yıldır bu topraklar üzerindeki kardeşliğimizi bozmaya çalışan bu terör belasına en güzel cevabı, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ve kollayarak verebiliriz. Önce İnsan Olduğumuzu Unutmamalıyız. Dünyamız barış ve sükunete her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için, dinimiz, dilimiz, inancımız ne olursa olsun önce insan olduğumuzu unutmamalıyız. Acının ve gözyaşının olmadığı, sevginin paylaşıldığı bir dünya için her renkten insanın farklı düşüncelere rağmen ortak değerlerde buluşup birbirlerinin farklılıklarına saygı duymamız gerekir. Bizler de tüm farklılıklarımızla sevgi, saygı ve barış zemininde buluşarak yaşıyoruz ve böyle de yaşamaya devam edeceğiz. Şiddetin, çatışmanın son bulduğu bir dünyada bütün etnik kimlik ve inançların birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşaması temennisinde bulunarak sevginin ve hoşgörünün herkes tarafından yaşam biçimi olarak benimsenmesi, savaşın, şiddetin olmadığı bir dünyada insanların dostça, kardeşçe yaşamasını dileyerek 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutlar bu güzel ve anlamlı günün dostluk, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının bu coğrafyada yeniden can bulmasını diliyorum" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altaç'tan 1 Eylül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement