Amasya'da "Kitap İçin El Ele" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Amasya'da "Kitap İçin El Ele" Kampanyası

Amasya Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Kulübü öğrencileri köy okullarındaki kitap ihtiyacını karşılamak amacıyla "Kitap İçin El Ele" isimli kampanya başlattı.

26.03.2012 13:40

Amasya Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Kulübü öğrencileri köy okullarındaki kitap ihtiyacını karşılamak amacıyla "Kitap İçin El Ele" isimli kampanya başlattı.

Kulüp Başkanı Yavuz Selim Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitime destek olmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, kitap toplama kampanyasıyla bazı okulların kitap ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Bazı okullarda gönüllü olarak dersler verdiklerini aktaran Elmas,

"Arkadaşlarımızla sınavlara hazırlanan öğrencilere destek olmak maksadıyla gönüllü öğretmenlik yapıyoruz. Okuldaki derslerimiz bittikten sonra okullara gidiyor, öğrencilere matematik ve fen bilgisi derslerinde yardımcı oluyoruz" dedi.

Gittikleri bazı okullarda öğrencilerin kitaba ihtiyaçları olduğunu gördüklerini ifade eden Elmas, "Bundan dolayı Kitap İçin El Ele isimli bir kitap toplama kampanyası başlattık. Elimize geçen kitapları ihtiyacı olan köy okullarına bağışlayacağız. Toplayabildiğimiz kadar kitap toplayıp buradaki çocukların kitap ihtiyacını da karşılamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kampanyayı il geneline yaymayı planladıklarını söyleyen Elmas, şöyle devam etti:

"Bu kampanyayı öncelikle üniversitemiz bünyesinde yapmayı planladık. Ama daha sonra sadece üniversite bünyesinde yapılan çalışmaların yeterli olmayacağını düşündük. Bu nedenle kampanyamızı Amasya'nın geneline yayacağız. Bu çalışmamızın başarılı olması için Amasyalılardan bize destek vermelerini, kitap bağışında bulunmalarını istiyoruz."

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da 'Kitap İçin El Ele' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement