Amasya Musiki Cemiyeti'nde 100. Yıl Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Amasya Musiki Cemiyeti'nde 100. Yıl Coşkusu

Amasya Musiki Cemiyeti\'nde 100. Yıl Coşkusu

Amasya Musiki Cemiyeti 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

17.12.2013 15:36

Amasya Musiki Cemiyeti 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, Amasya Belediyesi Konservatuvarı Müdürü Muammer Palamut, Türk Sanat Müziği Koro Şefi İlhan Demirci, Türk Halk Müziği Koro Şefi Mustafa Civa ile Belediye Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Osman Yıldız, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin'i ziyaret edip 100. yıl etkinlikleri hakkında bilgiler verdiler.

Türkiye'nin ilk musiki cemiyetlerinden olan Amasya Musiki Cemiyeti'nin bir çok bestekar, ses sanatçısı ve müzisyeni müzik dünyasına kazandırdığını belirten Osman Akbaş, Vali Çomaktekin'e minyatür tambur hediye etti.

Tarih, kültür ve medeniyet şehri olan Amasya'da her döneminde bilim, sanat ve musiki çalışmalarına önem verildiğini, Amasya'da yetişen İrfan Özbakır, Kutlu Payaslı, Asım Yücesoy, Sadun Aksüt, Özgen Gürbüz, Turhan Taşan ile bir çok müzisyen ve bestekarın musiki tarihimizin gelişimine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Çomaktekin, bunun yanı sıra Griftzen Asım Bey'in öncülüğünde 1913 yılında kurulan Amasya Musiki Cemiyeti'nin de bu köklü mirası daha ilerilere götürmek için çalışmalar sürdürmesinden mutlu olduğunu söyledi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya Musiki Cemiyeti'nde 100. Yıl Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement