Anaokulu Öğrencilerine İpek Böceği Anlatıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Anaokulu Öğrencilerine İpek Böceği Anlatıldı

25.12.2012 11:06

Bilecik Anaokulu'nda ipek böceği ve ipek böceği yetiştiriciliği hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Bilecik Anaokulu'nda ipek böceği ve ipek böceği yetiştiriciliği hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tarım ve Çocuk" projesi kapsamında öğrencilere, ipek böceği ve yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Nur İşler, Türkiye'nin en kaliteli ve en çok ipeğinin üretildiği Bilecik'te, ipek böceği yetiştiriciliğinin tatlı bir hatıra olarak kalmaması için minik öğrencilere konuyu anlatma gereği duyduklarını belirtti.

İşler, hazırladığı eğitim programı kapsamında ipek böceğinin gelişim evreleri ile yetiştiriciliğini sunum eşliğinde öğrencilere aktardığını kaydetti.

Öğrenciler de ipek böceği kozasını ilk kez gördüklerini belirtti.

Muhabir: Mehmet Candikmen

Yayıncı: Mürsel Çetin - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anaokulu Öğrencilerine İpek Böceği Anlatıldı - Son Dakika


Advertisement