Ankara'daki terör saldırısı, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikaların Ağrı şubeleri üyelerince protesto edildi.
KESK'e bağlı sendikaların Ağrı şubelerine üyelerine bir grup, Ankara'daki terör saldırısını protesto için iş bırakma eylemi yaptı.
SES Ağrı Şubesi Sekreteri Haval Bozdağ, Ağrı Devlet Hastanesi önünde grup adına yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla 12-13 Ekim tarihlerinde sağlık hizmeti sunmayacaklarını belirtti.
Arkadaşlarının "barış" istedikleri için katledildiklerini dile getiren Bozdağ, şunları söyledi:
"Sağlıklı, huzurlu, barış içinde bir ülkede yaşayabilmemizin zeminini hazırlayabilmek için yasımızı tutacağız. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. 'Emek değerini bulsun, ülkede huzur olsun, zorbalığa son olsun' demek üzere bir araya gelmiş olan yitirdiğimiz arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Yaralı arkadaşlarımıza bir an önce sağlık diliyoruz."
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
-Ağrı Barosu'ndan kanıma
Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk da baro binasında yaptığı basın açıklamasıyla Ankara'daki terör saldırısını kınadı.
Bombalı saldırıyla bir kaos ortamını amaçlandığına işaret eden Artuk, şunları kaydetti:
"Bu eylemler korku pompalamayı amaçlamakla birlikte hiçbir zaman demokrasi güçlerini 'barış' rotasında saptırmayacak, barışa, birlikte yaşamaya dönük erdemli tutum mecrasında asla sapmayacak ve barış istemi tüm canlılığını koruyacaktır."
Son Dakika › Yerel › Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.