Ankara İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara'nın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca verilen IPARD projelerinde 86 sözleşmeyle en çok proje geçiren il olduğunu ancak başkentin potansiyeline bakarak bu sayıyı daha da artırmak gerektiğini bildirdi.
Temel, yazılı açıklamasında, Ankara'da hayvancılık sektörünün mevcut durumu, problemleri ve potansiyeli ile çözüm önerilerini ele almak üzere toplantı düzenlendiğini belirtti.
Toplantının bir diğer konusunun ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca verilen kredilerin daha etkin ve faydalı kullanılması olduğunu ifade eden Temel, nüfusun büyük bölümünün şehir merkezlerinde yaşadığı Ankara'da ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyelinin bulunduğunun altını çizdi.
Temel, son 10 yılda büyükbaşta yüzde 24, küçükbaşta yüzde 40 ve kanatlı hayvan sayısında yüzde 83 artış olduğunu kaydederek, Ankara'nın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca verilen IPARD projelerinde (AB Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri) 86 sözleşmeyle en çok proje geçiren il olduğuna ancak başkentin potansiyeline bakarak bu sayıyı daha da artırmak gerektiğine dikkati çekti.
Ankara'da hayvancılık yatırımlarının artırılması için çeşitli projeler yürütüldüğünü belirten Temel, " Türkiye'ye örnek olacak 17 bin 900 hayvan kapasiteli 99 işletmenin bulunacağı Çubuk Organize İhtisas Hayvancılık Sanayi Bölgesi ve 55 bin hayvan kapasiteli Sincan Organize Hayvancılık Bölgesi bu projelere birer örnek" ifadesini kullandı. - Ankara
Son Dakika › Yerel › Ankara İl Gıda,tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel Açıklaması - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?