Anneler Günü Onun İçin Izdırap - Son Dakika
Yerel

Anneler Günü Onun İçin Izdırap

Anneler Günü Onun İçin Izdırap

Selendi İlçesinde, önce küçük bir evde yaşam savaşı veren, daha sonra belediye lojmanlarına yerleşen, evinin geçimini evlerde kalorifer yakarak sağlayan 3 çocuğunu okutan mesane kanseri hastası eşini sırtında taşıyarak hastane hastane dolaştıran...

11.05.2013 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selendi İlçesinde, önce küçük bir evde yaşam savaşı veren, daha sonra belediye lojmanlarına yerleşen, evinin geçimini evlerde kalorifer yakarak sağlayan 3 çocuğunu okutan mesane kanseri hastası eşini sırtında taşıyarak hastane hastane dolaştıran 38 yaşındaki Fatma Altun, gerçek bir anne örneği sergiliyor.

Fatih İlköğretim Kurumunda 3 çocuğu okuyan, evde hasta eşine bakan Altun, çaresizlik içinde eşinin iyileşmesi için yardım bekliyor. Hiçbir geliri olmayan Altun, evinin ihtiyaçlarını kalorifer yakıp kaymakamlık sosyal yardımlaşma tarafından verilen yardımlarla karşılayabiliyor. Eşinin bir

yıl önce Uşak Devlet Hastanesinde idrar yollarından ameliyat olduğunu, durumunun kötüye gitmesi üzerine Manisa Celal Bayar Hastanesine götürdüğünü, oradaki doktorların yanlış ameliyat olduğunu, ameliyat olmadan da tedaviyle bunun geçeceğini söylediklerini belirten Altun, bir yıldır eşinin mesane kanseri olduğunu anlattı. Gözüyaşlı Altun, eşinin mesane kanseri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "8 aydır her hafta İzmir'e gidip geliyoruz paramız yetmiyor kaymakamlık yardımda bulunuyor ancak bu yardım sadece evimizin ihtiyacı ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Eşimin İzmir'deki doktorları ya eve götürün diyor ya da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesine gidin diyor bu hastaneye gitmek için de yüklü miktarda para lazım benim bunu karşılayacak durumum yok duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum."

Çocuklarının şu an ilk ve ortaokula gittiğini belirten Altun, "Ben okuyamadım. O yüzden şimdi bir iş bulamıyorum. Eğitimli olsaydım şimdi daha iyi şartlarda bir hayat sürüp eşime bakıp çocuklarıma daha iyi bir eğitim yaptırabilirdim.

Çocuklarımın okuması ve eşimin iyileşmesi için sırtımda taş bile taşırım"

dedi.

Hasta yatağında yardım bekleyen 42 yaşındaki Hasan Altun da, "Çocuklarım okuyor. Tedavi olacak paramız yok yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyorum" dedi. Serkan (11), Emine (13) ve Soner (9) kardeşlerde "babamızın iyileşmesini istiyoruz, babamız günden güne eriyor babamız iyi olmazsa biz okuyamayız bizlere destek olun" dediler.

İlçe Kaymakamı Yasin Ortakcı, ailenin durumunun içler acısı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz kaymakamlık olarak yardımda bulunuyoruz. Öğrencilere Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) yardımı, aileye kömür yardımında bulunduk. Allah şifasını versin."

Altun ailesine yardım yapacaklar için Ziraat Bankası Selendi Şubesinde 0562 301 25647-5001 nolu hesap açıldığı belirtildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anneler Günü Onun İçin Izdırap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement