Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR Gedik Ahmet Paşa Halk Kütüphanesi binasında 9 aydır süren deprem güçlendirme onarım çalışmaları hızla devam ediyor.500 bin TL'ye ulaşan yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin, kütüphanenin...

24.11.2012 10:37

Foto: Kültür Evinden fotolar

===

Kütüphane sil baştan

AFYONKARAHİSAR Gedik Ahmet Paşa Halk Kütüphanesi binasında 9 aydır süren deprem güçlendirme onarım çalışmaları hızla devam ediyor. 500 bin TL'ye ulaşan yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin, kütüphanenin aralık ayının ilk günlerinde açılacağını açıkladı.

Kütüphane hizmetlerinin binada sürdürülen güçlendirme onarım çalışmaları nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği'nin giriş katında hizmet verdiğini hatırlatan Aytekin, hizmet binası deprem güçlendirme onarım işinde sona yaklaşıldığını söyledi.

Binada yapılan çalışmaların 9 ay sonra tamamlandığını hatırlatan Aytekin, Aralık ayının ilk içinde kütüphanenin kendi binasına geri döneceğini anlattı. Çalışmayla binanın depreme karşı güçlendirildiğini ifade eden Aytekin, "Tabandan tavana her alanda bir yenileme ve güzelleşme ortaya çıktı. Çalışmalar için yaklaşık 500 bin TL para harcandı" dedi. Aytekin, temelinde deprem güçlendirmesi yapılan kütüphane binasında, binanın dış cephesinin dört tarafına çatıya kadar perde beton yapıldığını kaydetti.

Bina içi kolon güçlendirmesi ve aydınlatmanın sağlanması amacıyla yeni pencereler açılan binada elektrik ve sıhhi tesisat onarımlarının devam ettiğini vurgulayan Abdullah Aytekin, "Tavan aydınlatması okumaya daha uygun hale getirildi. Zeminin granit malzeme ile kaplandı. Kötü durumdaki kapı, pencere, kalorifer petekleri değiştirildi. Tuvaletler tamamen yenilendi. Bina cephesinde mantolama ve boya işleri sürüyor. Binada daha önce bulunmayan engelli girişi eksikliği tadilatla giderildi" diye konuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Çalışan inşaat işçileri ve Abdullah Aytekin fotosu

===

Önce evi sonra camideki odası soyuldu

KEMER'in Göynük Beldesi'ndeki Merkez Eyüp Sultan Camii imamı Selim Seyyar'ın önce evi, ardından da camideki imam odası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce soyuldu. Göynük Beldesi'ndeki Merkez Eyüp Sultan Camii'nde 6 ay önce göreve başlayan imam 33 yaşındaki Selim Seyyar, önce evinde, daha sonra da camideki odasında meydana gelen hırsızlık olayının şoku yaşadı.

Seyyar'ın ailesiyle birlikte oturduğu Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine Çarşamba günü gece 03.00 sıralarında balkon penceresinden giren hırsız, bir miktar para alarak kaçtı. İkinci hırsızlık olayı ise bugün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında camide meydana geldi. Sabah namazını kıldırmak için camiye gelen Selim Seyyar, odanın kapısının kesici aletle zorlanarak açıldığını ve kutudaki parasının çalındığını anlayınca durumu jandarmaya bildirdi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Caminin ve imam odasının fotosu

===

MHP'li başkan resmen aday

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Karamanlı İlçe Başkanı Ali İhsan Avcı, Ekim 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Karamanlı Belediye Başkan aday olduğunu açıkladı. MHP'den aday adayı olduğunu açıklayan Avcı, adaylılığını erken açıklamakla, memleketi Karamanlı için açık yürekliliğini ve samimiliğini gösterdiğini söyledi.

Gizli saklı bir hesapları olmadığı ve her şeyi dobra dobra ortaya koymak için bu yola baş koyduğunu anlatan Avcı, "Kısa zamanda yapılan projeler, verilen nutuklar sadece göz boyamadır. Dar bir zamanda yapılan hiçbir çalışmadan verim elde edemezsiniz. Ben seçimler öncesi önümüzdeki bu süreçte, tespit etmiş olduğum problemleri daha geniş kapsamda değerlendireceğim. Aday adayı olmamla proje ve çalışmaların ciddiyetini ortaya koyacağız" diye konuştu.

2007 yılında emniyet teşkilatından emekli olan Ali İhsan Avcı, 49 yaşında evli ve 1 çocuk babası. Yüksekokul mezunu olan Avcı, 2009 yılındaki seçimlerde MHP'den belediye meclisi üyeliğine seçildi. Halen MHP'den Karamanlı Belediye Meclisi Üyesi olan Avcı, yanı zamanda MHP Karamanlı İlçe Başkanlığı'nı da yürütüyor.

Hakan KAZAN/KARAMANLI, (DHA)

Foto: Ali İhsan Avcı

===

Serik'te esnaf dayanışması

SERİK Sanayi Sitesi'nde işlettiği oto yedek parçacı dükkanı geçen hafta çıkan yangında kül olan işyeri sahibi Ali Ünal'a sanayi esnafı sahip çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangında işyerini kaybeden Ünal'a sanayi esnafı geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Tunç ile birlikte sanayide bulunan esnafı ziyaret ederek Ali Ünal'a yardım için para topladı. Sanayi esnafı, Ünal'a işyerini yeniden açması için destek verdi.

Kaymakam Erol Rüstemoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Habalı da Ali Ünal'ı işyerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yangın nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten Kaymakam Rüstemoğlu, "Tarımda olsun, sanayide olsun mutlaka risk var. Onun için işyerlerinizi mutlaka sigorta yaptırın" dedi. Belediye Başkanı Mehmet Habalı ise "İşyeri yanan esnafımıza belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Kendisinin bu kötü gününde tüm Seriklilerin destek olmasını ve yanında olmasını diliyorum" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

O madene dur denildi

YALVAÇ'ın Yukarı Kaşıkara Beldesi'nde özel bir maden şirketi tarafından kömür çıkarılan kömür ocağındaki çalışmalar Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından durduruldu. Durdurma kararı 15 Kasım'da İl Özel İdaresi ve NAR Kömürcülük adı altında maden sahasında çalışmalarını sürdüren NGS A.Ş.ye tebliğ edildi. Çalışmalar nedeniyle bölgedeki evlerde hasar oluştuğunu savunan köy sakinlerinden Hasan Ali Kara, geç de olsa alınan kararın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Firmanın karara uymadığını ileri süren Kara, kömür ocağında çalışmaların geceleri ve hafta sonu sürdüğünü kaydetti. Kararın sadece mesai saatleri içinde uygulandığını anlatan Kara, "Göçük tehlikesi nedeniyle evimi boşaltım. Sağlık Ocağı'nın lojmanına taşındım. Kiranın maden şirketi tarafından ödeneceğini taahhüt edildi. Ama hiç ödeme yapılmadı" dedi.

Evinin boş durmasına karşın kira ödemek zorunda kaldığına değinen Kara, "Lojman kirasını ödeyemeyince evine döndüm. Tehlikeli ama başka çarem kalmadı' dedi. Yukarı Kaşıkara Beldesi Harman Mahallesi yakınında yer alan maden ocağı işletmesinde geçen yıl kazı çalışmaları sırasında toprak kayması başlamış ve zeminde derin çatlaklar oluşmuştu. Kayma nedeniyle pek çok evde hasar oluşturmuştu.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Maden sahası ve kasabada yol açtığı göçükten foto, Hasan Ali Kara ve ailesi

===

Eğirdir'e yeni müdürlük

ISPARTA Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral'i ziyaret etti. Kütük ve Başkan Özmeral, ilçede incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Kütük, Eğirdir'de yeni İlçe Müdürlüğü kurmak için çalışmaların başladığını belirtti. Müdürlük için kiralık bir binaya ve kalıcı bina için de arsaya ihtiyaçlarını olduğunu belirten Kütük, Başkan Özmeral'den bu konuda destek istedi.

Başkan Özmeral, belediye olarak her türlü yardıma ve desteğe hazır olduklarını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hizmet sahasının çok geniş olduğunu anlatan Başkan Özmeral, "Zaten bütçesi de oldukça zengindir. Sosyal devlet anlayışının kökleşmesi daha çok gelişmesi için gayretli çalışmaları görmek bizi ve halkımızı çok sevindiriyor. Yeni ve hayırlı vazifenizde üstün başarılar diliyorum" dedi.

ALİ ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Yakup Kütük ve Belediye Başkanı Özmeral

===

Doğa kaşifleri Evrenseki'de

MANAVGAT Doğa Kültür ve Spor Kulübü (MADOKS) üyeleri doğa gezilerini sürdürüyor. MADOKS üyeleri 'Evrenseki Yangın Gözetleme Kulesi'ne bir yürüyüş düzenledi. MADOKS binası önünden hareket eden gezilere, Kulüp Başkanı Ayhan Rüzgar tarafından uyulması gereken kurallar hatırlatıldı ve ardından da parkur hakkında bilgiler verildi. 8 Km'lik parkuru yaklaşık 2 saatte tamamlayan doğaseverler, gözetleme kulesinden Serik, Side, Antalya ve Toros Dağları'nın eşsiz manzarasını görme şansı buldu.

Yanlarında getirdikleri yiyecekle piknik yapan MADOKS üyeleri, daha sonra tekrar parkurdan yürüyerek Evrenseki'ye ulaştı. MADOKS Başkanı Ayhan Rüzgar, "Çok keyifli ve dolu dolu bir gün geçirdik. Yürüyüşlerimiz herkese açıktır. Ayrıca yürüyüşlerin yanı sıra piyano, Latin dansları, tenis, tiyatro, ritim, gitar, bağlama gibi kurslarımız da devam ediyor. Üye olan- olmayan herkes katılabilir" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement