Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KAŞ Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) ilçede turizmi 12 aya yaymak için yürüttüğü 'Dört Mevsim Kaş Projesi' kapsamında, Likya Yolu Bahar Yürüyüşü düzenlendi.'Bahar Önce Likya'ya Gelir' sloganıyla düzenlenen yürüyüş, Kaş'a...

05.02.2013 10:24

Foto: Hasan Hüseyin Kaçıkoç

===

'Bahar Önce Likya'ya Gelir'

KAŞ Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) ilçede turizmi 12 aya yaymak için yürüttüğü 'Dört Mevsim Kaş Projesi' kapsamında, Likya Yolu Bahar Yürüyüşü düzenlendi. 'Bahar Önce Likya'ya Gelir' sloganıyla düzenlenen yürüyüş, Kaş'a bağlı Pınarbaşı Köyü'ndeki kule mevkiinde başladı. Pınarbaşı Köyü'nde başlayan yürüyüşe, aralarında Kaş'ta tatil yapan ve yerleşik yaşayan yabancıların da bulunduğu yaklaşık 250 kişi katıldı. Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOKS) üyelerinin de katıldığı yürüyüşte, doğaseverler yaklaşık 11 kilometrelik parkurda yürüdü.

Yağmur altında başlayan yürüyüşe katılanlar, Torosların doruğunda bulanan Fellos Antik Kenti'ne çıktı. Likya mezarlarını ve kent kalıntılarını inceleyen katılımcılar, fotoğraf çekti, Fellos Antik Kenti'nin tarihçesini dinledi. Daha sonra dar orman yolundan inişe geçen yürüyüşçüler, Likya Yolu'nu takip ederek, Çukurbağ Köyü'ne indi. Yemek molasının ardından saz eşliğinde türküler söylendi, oyunlar oynandı. 'Likya Yolu Hatırası' adlı panoda fotoğraf çektiren doğaseverler, Kaş'a geri döndü.

Yürüyüşe katılan İngiliz Jeri Bidinger, "Likya Yolu, doğası ve tarihiyle büyülüyor. Değişik ülkelerden insanlarla tanıştım. Yürüyüş terapi gibi geldi" dedi. Hintli Shıreen Weston ise "Dağlara ağır ağır bahar gelmeye başlamış. Değişik insanlarla bir arada olmak benim için çok güzeldi. Yeni dostlar edindim" diye konuştu.

Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin ise BAKA ile birlikte yürüttükleri 'Dört Mevsim Kaş Projesi'nin temel hedefinin turizmi 4 mevsime yaymak olduğunu söyledi. Turizm eksenli bir ekonominin hakim olduğu Kaş'ta turizmin 4-5 aya sığdırılamayacağını anlatan Engin, "Yılın 12 ayı turizm hedefliyoruz. Bu nedenle bu yıl 'Bahar Önce Likya'ya Gelir' sloganıyla yürüyüş projesi başlattık. Likya Yolu'nu tanıttık. Likya Yolu'nda yılın 12 ayında yürünülebileceğini herkese göstermek istedik" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Yürüyüşten

===

Tapuda 'e-tahsilat' dönemi

GAZİPAŞA Tapu Sicil Müdürlüğü'nde harçlara elektronik ortamda ödeme kolaylığı sağlayan 'e-tahsilat' uygulaması başlandı. Tapu kayıtlarının TAKBİS'e aktarılmasıyla birlikte e-tahsilat döneminin başladığını belirten Gazipaşa Tapu Sicil Müdürü Erol Taşdemir, vatandaşların artık tapuyla ilgili ödemelerini EFT, havale veya ATM aracılığıyla dekonta gerek olmadan yapabileceklerini söyledi.

Uygulamanın birinci öncelikli faydasının zamandan tasarruf olduğunu belirten Taşdemir, "Herhangi bir dekonta gerek duyulmaksızın tahsilat işlemleri elektronik ortamda banka hesabından EFT, internet sitesinden, Görüntülü İşlem Merkezi, ATM aracılığıyla anında gerçekleştirilecek. Tapu harçlarının geç yatırılması nedeniyle tapu işlemlerine yansıyan gecikmeler ortadan kalkacak" dedi.

Harç ve döner sermaye hizmet bedeline ilişkin dekontun tapuda işlem sırasında istenmeyeceğini aktaran Taşdemir, "Uygulama bu yönüyle ekonomik anlamda tasarruf sağlayacak. Uygulama bürokrasi yönüyle ise iş kolaylığı oluşturacak. Tapu dairelerinde kuyruklar oluşmayacak. Vatandaşlarımız tapuya gelmeden işlemlerini internet üzerinden evlerinden halledecek" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Tapu Müdürü Erol Taşdemir

===

Burdurlu kuyumcular JEWEX 2013'te

BURDUR kent merkezi ve ilçelerinde hizmet veren 25 kuyumcu İzmir'de açılan 'JEWEX 2013 5'inci Alyans Altın Mücevher Gümüş Takı ve Saat Fuarı'na katıldı. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kuyumcular Derneği tarafından İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen fuar, 4 gün sürdü. Burdur'dan 25 kuyumcunun katıldığı fuarda, sektörün önde gelen 140 firması da yeni ürün ve tasarımlarını sergiledi.

Üst düzeyde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda birbirinden özel altın, mücevher, gümüş takılar, değerli taşlar, inci, saatler sergilendi. Fuarda ayrıca kuyumculukta kullanılan makine, alet ve ekipman, kuyumculuk vitrin dekorasyon ve sergileme ürünleri ile güvenlik gereçleri tanıtıldı.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Toplu foto, stantlardan

===

İkizler aynı gün evlendi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde ikiz kardeşler birlikte yaptıkları düğünle dünya evine girdi. İkiz kız kardeşler Nurcan ve Kadriye Bilgin, İlkadım Düğün Salonu'nda düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi. Klan kız kardeşlerden Nurcan Bilgin, Kızılgüney Köyü'nde çiftçilik yapan Bayram Tufan ile hayatını birleştirirken, Kadriye Bilgin ise kepçe operatörü Sabri Yolcu ile hayatını birleştirdi.

İkiz kardeşler, ailesinin isteği üzerine aynı gün yapılan düğünle evlendi. İkiz kardeşler Nurcan ve Bilgin, birlikte geçen çocukluk döneminin ardından aynı düğün töreniyle dünya evine girmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Nurcan Bilgin, "Bizlere bu mutluluğu yaşatan ailelerimize ve eşlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: İkizler düğün resimleri

===

Bucak'ta altyapıya yatırım

BUCAK Belediyesi, ilçede altyapı eksikliği bulunan mahallelerde başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Yunus Emre Mahallesi'nde kanalizasyon hattı yapım çalışmaları başlatıldı. Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetinkaya ile birlikte kanalizasyon yapım çalışmalarını inceledi. Başkan Ayaz, ilçe genelinde kanalizasyon hattı bulunmayan tüm bölgelerde kanalizasyon hattı yapım çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Bölge genelinde zeminin kayalık olması nedeniyle çalışmaların güçlükle yürütüldüğünü anlatan Başkan Ayaz, "Normal bir hattan daha fazla emek ve zaman harcıyoruz. Zemindeki zorluk bizim takvimimizi etkiliyor. Ancak tüm ilçe genelinde kanalizasyon sorunu çözüme kavuşturulacak. Bu amaçla iş makinelerimizi ve personelimiz görev başında. Bu yıl programa aldığımız tüm mahallelerde altyapı çalışması yapacağız" dedi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Çalışmalardan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement