Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

DANİMARKA'nın Fahri Konsolosluğu görevine atanan Ozan Ünal için Yat Limanı Arma Restaurant'ta resepsiyon düzenlendi.

08.05.2013 11:46

Fotosuz

===

fahri konsolosa resepsiyon

DANİMARKA'nın Fahri Konsolosluğu görevine atanan Ozan Ünal için Yat Limanı Arma Restaurant'ta resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen de katıldı. Danimarka ve Türkiye arasındaki ilişkilerden bahseden Ünal, "Geçen yıl 200 binin üzerinde Danimarka vatandaşı Antalya'da tatil yaptı. Her yıl Danimarkalı turist sayısı yüzde 15 artıyor. Danimarka ile ticaretimiz son 10 yılda 4 kat artarak, 2 milyar dolara ulaştı. Türkiye'de toplam 500 Danimarka şirketi bulunuyor" diye konuştu.

1 NUMARALI TERCİH

Daha önce üç kez Antalya'ya geldiğini anlatan Büyükelçi Madsen ise bunların tatil amaçlı olduğunu belirterek, "Bu kez geliş amacım yeni fahri konsolosumuz Ozan Ünal'ı Antalya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanına tanıtmaktı" dedi. Büyükelçi Madsen, Antalya'nın Danimarka için çok önemli bir tatil merkezi olduğunu söyledi. Danimarkalı turistlerin 1 numaralı tercihinin Antalya olduğunu ifade eden Madsen, Antalya'nın diğer destinasyonları gölgede bıraktığın vurguladı.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kokteylden foto

===

Trafik Haftası kutlandı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası törenle kutlandı. Demre Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen kutlamalara Demre Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Hasan Erdoğan, Emniyet Müdürü Soner Yalım, Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Demre Müftüsü Bahattin Ataklı, Sağlık Müdürü Yusuf Günay, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalar saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Demre Emniyet Müdürlüğü'nce ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi ve Demre Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen 'Gelecek Eğitimle Gelecek' projesi kapsamında, 100 öğrenciye Demre'de motosiklet servisi olan Mehmet ve Mustafa Öncül kardeşler tarafından kask hediye edildi. Demre Lisesi Tiyatro Grubu'nun hazırladığı kask ve emniyet kemeri takmanın önemini anlatan 'Kaza' adlı oyun oynandı.

Polis kıyafeti giymiş Demre Lisesi öğrencileri, sürücülere çiçek hediye etti. Kask ve emniyet kemeri takmayan sürücüler uyarıldı. Günün anlam ve öneminin belirten konuşmayı Komiser Yardımcısı Ali Yüksel yaptı. Yüksel konuşmasında, hızla artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle, trafik kurallarına uymanın öneminin arttığına işaret ederek, "En iyi kasko sigortası, trafik kurallarına uymaktır. İlçemizde 2012 yılında 82 kaza meydana geldi. Bu kazarda 82 kişi yaralandı. Şu anda Demre Emniyeti'ne kayıtlı 12 bin 163 araç var. 7 bin 494 kişiye ehliyet verdik. Hepimize düşen görev, trafik kurallarına uymak, uymayanları uyarmaktır" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Törenden

===

Yol, Ter, Gül (Ahi Evran) Demre'de sahnelendi

ANTALYA Devlet Tiyatrosu, 'Yol, Ter, Gül' (Ahi Evran) adlı oyunu Demre'de sergiledi. Antalya Devlet Tiyatrosu, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör'ün girişimiyle bu yıl ikinci kez Demre'ye geldi. Beymelek Belediyesi Karabibik Kültür Salonu'nda oynanan oyunu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Cumhuriyet Savcısı Nurullah Örenli, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Emniyet Müdürü Soner Yalım, Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özen'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi izledi.

Hüseyin Erdoğan'ın yazdığı Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın yönettiği 2 perdelik oyunda baş rolleri Ahmet Açıkgöz, Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Gökhan Tüzün, Murat Bölük ve Gözen Müftüoğlu oynadı. Oyunda toplan 22 sanatçı rol aldı. Müzikli, danslı bir trajedi olan oyun, 1200'lü yılların Anadolu'sunda geçiyor. Kayseri çarşısında dericilik yapan Ahi Evran, esnafın birlik ve dayanışmasını sağlamak için Ahi Ocakları'nı kurar. Bu çaba sarayın hoşuna gitmez. Ahi Evran, vergileri eksik ödediği gerekçesiyle hapse atılır. Mahkemeye çıkarılmadan beş yıl hapis yatar.

Yaklaşık bin yıl öncesinin atmosferinde aşk, ihanet, örgütlenme, kadın ve bilim olgularını tartışan bir oyunun sonunda izleyiciler, oyuncuları ayakta alkışladı. Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, oyunculara birer demet çiçek vererek teşekkür etti. Ancak, izleyici azlığını eleştirdi. Güngör, 12 yıldır Antalya Devlet Tiyatrosu'nun, çeşitli oyunlarla yılda bir kaç kez Beymelek'e geldiğini anımsatarak, "ADT ücretsiz olarak oyunlarını sergileyerek, yöremize tiyatroyu sevdirmeye çalışıyor. Ancak, ilçede sosyal faaliyet olmadığını eleştiren birçok kimse oyunlar ilgi göstermiyor" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Oyundan

===

Polis motosiklet sürücülerine kask dağıttı

GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında motosiklet sürücülerine ücretsiz kask dağıttı. Polisin kask taktığını gören sürücüler şaşkınlığını gizleyemedi. Mehmet Oğuz Bulvarı'nda kontrol noktası oluşturan trafik ekipleri, kaskı olmayan motosiklet sürücülerini durdurarak, kask hediye etti. Ekipler, sürücüleri, kask takmanın faydaları hakkında da bilgilendirdi.

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amir Vekili Cebrail Altunsu, motosiklet kullanımının yaygın olduğu Gazipaşa'da, farklı bir uygulama yaptıklarına işaret etti. Bu haftaya istinaden kask takmayan motosiklet sürücülerine ceza yazmadıklarını belirten Altunsu, "Kasksı bulunmayanlara kask dağıtıyoruz. Kask verdiğimiz sürücüleri not ediyoruz. Bundan sonra kask takmamaları durumunda cezai işlem uygulayacağız" dedi.

Polisin hediye ettiği kaskı alan motosiklet sürücüsü Raşit Pek, gördüğü muamele karşısında şaşkına döndü. Raşit Pek, "Allah polisimizden razı olsun. Gurur duydum böyle bir uygulama yapıldığı için. Bundan böyle kaskımı her trafiğe çıktığımda takacağım" dedi. Aydın Sönmez adlı sürücü ise daha önce polisin kendilerini kasksız görünce ceza yazdığını belirterek, "Bugün ceza yerine kask verdiler. Çok şaşırdım. Emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Trafik ekipleri kask dağıtırken

===

Elmalı MYO öğrencileri Hurma Atık Su ve ASAT tesislerini gezdi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, Antalya'daki Hurma Atık Su Arıtma Tesisleri ile ASAT Genel Müdürlüğü'ne teknik gezi yaptı. Öğretim Görevlisi Nazan Dinç'in önderliğindeki Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencileri, önce Hurma Atık Su tesislerini ziyaret etti. Tesisin çalışma sistemi hakkında bilgi veren Çevre Mühendisi Cengiz İşleyen, Elektrik-Elektronik Mühendisi Serkan Bahşi ve Otomasyon Teknikeri Derya Yörük, AÜ Elmalı MYO öğrencilerinin Atık Su Tesislerine olan ilgilerinin sevindirici olduğunu belirtti.

Elmalı MYO'dan 2010 yılında mezun olduğunu söyleyen Derya Yörük, "Bundan üç yıl önce sizin sıralarınızda ben oturuyordum. Şimdi mezunum ve bir işim var. Eğer okulunuzu en iyi şekilde bitirirseniz kesinlikle işsiz kalmayacağınızdan emin olabilirsiniz" dedi. Kendi okullarından mezun birinin çalıştığı yeri görmekten memnun kalan öğrencilerin bir sonraki adresi ise ASAT Genel Müdürlüğü oldu.

Burada açıklamalarda bulunan Nazan Dinç, teorik derslerin iş hayatındaki fonksiyonunu göstermek istediklerini belirterek, bu derslerden birisinin de SCADA Sistemi olduğunu anlattı. Önceki yıllarda Elmalı MYO'da ders veren Ramazan Akın ise SCADA Sistemi'nin nasıl çalıştığını anlattı. Akın, "Sistem sayesinde depolardaki su seviyesi, pompa istasyonları ve ölçüm noktalarındaki basınç ve anlık debileri görebiliyoruz. SCADA kontrolüyle şehre verilen anlık, toplam, bir önceki gün verilen su miktarları hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz" dedi.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Geziden

===

Manavgat'ta 2B tapuları dağıtılmaya başlandı

ORMAN vasfını yitirmiş arazilerin satılmasıyla ilgili yürürlüğe giren 2B Yasası'ndan yararlanmak için Manavgat'ta müracaat ederek yükümlülüklerini yerine getirenlere tapuları teslim edilmeye başlandı. Tapuların verilmeye başlaması nedeniyle Manavgat Kaymakamlığı'nda tören düzenlendi. Törende 5 hak sahibine tapuları Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Milli Emlak Müdürü Hüseyin Değerli ve Tapu Müdür Vekili Eyüp Manav tarafından verildi.

Manavgat Milli Emlak Müdürü Hüseyin Değerli hak sahiplerinden tapularını almak için son günü beklememeleri gerektiğini söyledi. Başvuru süresinde son günlerde müracaat edilmesiyle yoğunluk yaşandığını hatırlatan Değerli, sürenin Eylül ayında biteceğini belirtti. Manavgat'ta 8 bin 500 civarında 2B arazisi müracaatı olduğunu kaydeden Değerli, bunun yüzde 90'ında tapulama çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti.

Hak sahibi olarak tapusunu alan Hocalar Köyü Muhtarı Hüseyin Yanar da, "Bugüne kadar bu arazileri emanetçi olarak kullanıyorduk" dedi. Muhtar Yanar, 2B hak sahiplerinin, bedellerin yüksekliği gerekçesiyle sokaklara döküldüğünü, eylemler yaptığını hatırlatarak, arazi bedellerinin aslında çok da abartılı olmadığını, tapular ellerine geçince anladıklarını, arazi bedellerinin taksitlerle de ödenebildiğini anlattı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Törenden

===

70 yaşındaki terzi Manavgat'ın 'Örnek Okur'u seçildi

MANAVGAT'ta yaşayan 70 yaşındaki terzi Yaşar Azgan Manavgat'ın 'Örnek Okur'u seçildi. Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu 'Örnek Okur Projesi' kapsamında terzi Yaşar Azgan Nisan ayının örnek okuru seçildi. Azgan'a 'Örnek Okur' belgesi Kaymakam Emir Osman Bulgurlu tarafından verildi. Kaymakam Bulgurlu, Azgan'ı tebrik ederek herkesin Azgan'ı örnek alması gerektiğini söyledi.

Azgan'ın 6 ay içinde 20 kitap okuduğunu söyleyen Bulgurlu, "En çok kitap okuyan arkadaşımıza örnek okur belgesi ve kitap vererek ödüllendiriyoruz. Proje kapsamında kitap okumayı her zaman destekleyeceğiz. Böyle bir projeden dolayı müdür beye teşekkür ediyoruz. Bu yarışmaya arzumuz herkes katılsın" dedi. Bulgurlu, Azgan'a dört kitap hediye etti.

57 yıldır terzilik yapan Yazar Azgan ilkokul mezunu olduğunu belirterek okuma alışkanlığını Alman bir aileden etkilenerek kazandığını söyledi. 53 yıldır kitap okuduğunu kaydeden Azgan, "Bize okuma alışkanlığı kazandıranlara çok teşekkür ediyorum. Evvela dünya klasiklerini okudum. Kütüphanemde 400'e yakın kitabım var. Günde 1-2 saat kitap okumadan uyumuyorum" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Örnek Okur belgesi verilirken

===

İl Genel Meclisi üyelerinin İspanya gezisi iki kez veto edilmiş

AFYONKARAHİSAR İl Genel Meclisi üyelerinin 9-15 Nisan tarihleri arasında İspanya'ya yaptıkları 'teknik inceleme gezisi'nin Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından iki kez veto edildiği, ancak üçüncü başvuruda onaylandığı ortaya çıktı. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, meclis üyelerinin İspanya'ya düzenlediği geziyle ilgili haberlerin çarpıtıldığını öne sürdü. Gezinin araştırma ve inceleme gezisi olduğunu kaydeden Sel, "Oraya Salih Sel'in isteğiyle değil, İGM üyelerinin aldığı kararla gidildi. Kişi başına 3 bin değil bin 100 Euro ödendi" dedi.

Başkan Salih Sel, bazı gazetelerde, 'Vali parayı verdi, Meclis üyeleri İspanya'ya turistik seyahat yaptı' başlığıyla çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 43 İGM üyesinin geçen Nisan ayında İspanya'nın Madrid-Sevilla-Barcelona şehirlerine düzenlediği gezinin 'araştırma inceleme' gezisi olduğunu anlatan Başkan Sel, gezi kararının, İGM üyelerinin oy çokluğuyla alındığını, Vali Balkanlıoğlu'nun da gezi programını onayladığını belirtti.

Geziye katılan AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal'ın da İGM üyesi olduğunu hatırlatan Sel, "Meclis üyelerimizin dışında hiç kimseyi geziye götürmedik. Sadece iki üye geziye eşiyle katıldı. Ben de eşimi götürdüm, ancak cebimden bin 100 Euro ödedim. Bir de Hatice Hanım'ın eşi İspanya'ya geldi" dedi.

ZEYTİNLİKLER GEZİLDİ

Başkan Sel, İspanya gezisinde zeytinlikleri gördüklerini, küçük boy ve bodur zeytin ağaçlarını incelediklerini belirterek, "Ayrıca İspanya'da güneş enerjisi çok yaygın kullanılıyor. Güneş enerjisi ile elektrik üretiliyor. Onunla ilgili çalışma yapıldı. Tarım alanlarında inceleme yapıldı. Kültür turizmi komisyonundakiler kendileri açısından inceleme, araştırma yaptı. Geziyle ilgili önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız birer rapor hazırlayacak" diye konuştu.

VALİ GEZİYİ 2 KEZ VETO ETTİ

Kamuoyunda tepkiye yol açan İspanya gezisinin Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından iki kez veto edildiği, ancak üçüncü kez yapılan başvuru üzerine, geziyi onayladığı anlaşıldı. İGM'de İspanya'ya teknik gezi düzenlenmesi konusunda oy çokluğuyla alınan karar üzerine yapılan ilk ve ikinci başvuruların Vali Balkanlıoğlu tarafından, 'kaynakların daha verimli kullanılması, araştırma ve incelemenin yurt içinde yapılabileceği' gerekçesiyle veto edildiği, ancak üçüncü kez yapılan başvuru üzerine Balkanlıoğlu'nun geziye onay verdiği kaydedildi.

İsmail AKAR/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Afyonkarahisar İGM üyeleri Meclis'te

===

Av tüfeğiyle intihar etti

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Örenkaya Beldesi'nde ikamet eden 41 yaşındaki Muzaffer Hırka av tüfeğiyle başına ateş ederek, yaşamına son verdi. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Muzaffer Hırka 7 Mayıs Salı günü saat 17.00 sıralarında Örenkaya Beldesi'ndeki evinde av tüfeğiyle başına ateş etti. Olayı fark eden yakınları ve çevredeki vatandaşlar Muzaffer Hırka'yı Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Muzaffer Hırka kurtarılamadı. Muzaffer Hırka'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Hastaneye gelen Muzaffer Hırka'nın yakınları sinir krizleri geçirdi. Örenkaya Beldesinde çiftçilik ile uğraşan Muzaffer Hırka'nın evli ve dört çocuk babası olduğu öğrenildi. Olayla ilgili Sandıklı Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Olay sonrası hastaneye gelen Jandarma ve Adliye araçları

===

Sandıklı'da 3 gün süren Hıdrellez şenlikleri coşkulu geçti

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Hüdai Kaplıcası'nda 4 Mayıs Cumartesi günü başlayan Hıdırellez Şenlikleri sona erdi. Üç gün süren şenliklerde vatandaşlar çeşitli etkinliklerle Hıdrellez coşkusu yaşadı. Sandıklı Belediyesi tarafından altıncısı düzenlenen etkinliklerin ikinci ve üçüncü gününde çocuklar gün boyu düzenlenen animasyonlarla güzel vakit geçirirken, akşam düzenlenen konserlerde vatandaşlara müzik ziyafeti sunuldu. Pazar akşam sahne alan Sandıklı Müzisyenler Grubu birbirinden güzel Sandıklı ve Afyon yöresi türkülerini seslendirdi.

Sandıklı kültürünü ve türkülerini yaşatmak için ilçede yeni kurulan Sandıklı Müzisyenler Grubu'nun türküleri vatandaşlar tarafından çok büyük beğeni topladı. Doğan Kabadayı konseriyle süren ikinci gün etkinliklerinde Tuğba Akyol sahne aldı. Hıdırellez Şenlikleri'nin son gününde yer alan animasyonlardan çizgi film ve masal karakterlerine çocuklar yoğun ilgi gösterirken, akşam konserinde ilk olarak sahne alan Doğan Kabadayı şarkılarını konseri izleyenlerle birlikte seslendirdi. Şenliklerin son konserinde ise Özge seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla Hüdai Kaplıcası'nda bulunanlara müzik ziyafeti yaşattı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Sandıklı da Hıdrellez kutlamalarından

===

Sandıklı Ticaret Borsası'nın yeni başkanı Hidayet Şahin

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Ticaret Borsası'nda yapılan seçimlerde Hidayet Şahin başkan seçildi.

Nuri Cengiz ve Hidayet Şahin'in listesinin yarıştığı seçimlerde toplam 75 oy kullanıldı. Nuri Cengiz'in listesi 33 oy alırken, Hidayet Şahin ise 38 oy aldı, 4 oy ise geçersiz sayıldı. Başkan Hidayet Şahin'in yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Şahinler Canlı Hayvan San. Tic. Ltd. Şti., Tekinler Kolektif Şti., Aktürkler Oto, Gıda, Zirai Aletler Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., Salih Parin, Uğuray İhr. İmalat. Tic. San. Ltd. Şti., Mehmet Altıntaş, Tetik Gıda, Un, Yem, Oto, İnşaat, Hayvancılık. Ltd. Şti., İsmail Şengezer, Tevfik Yavuz, Yörükoğlu - Emek, Tarım Ürünleri Ltd. Şti, Köylüoğlu Canlı Hayvan alım Satım Tic. Ltd. Şti, Arif Özkiraz, Mehmet İleri, Sadettin Turan.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Seçimden

===

Mavi Bayrak denetiminde Tekirova'ya tam puan

TEKİROVA Beldesi'ndeki mavi bayraklı otellerin plajlarında denetim yapıldı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, Halk Sağlığı Müdürü Yaşar Şaşmaz ve Tekirova Belediyesi yerel mavi bayrak sorumlusu Fatih Gülten'in katıldığı denetimler başarılı geçti. Denetimler sonunda Tekirova'da bulunan mavi bayraklı 7 otelin, bu yıl da mavi bayrakları plajlarında dalgalandırmaya hak kazandığı açıklandı.

Denetimlerde sertifikalı cankurtaran ve malzemeleri, çöp ayrıştırma, mavi bayrak panoları, özürlü tuvaletleri ve plajda özürlülerin kullanabileceği alanlar gibi birçok kriteri kapsayan alanlara bakıldı. Denizin ve çevrenin temizliğini gösteren uluslararası kriterleri taşıyan mavi bayrak ödülü bölge turizmi için büyük önem taşıyor. Otellere 2013 Mavi bayrak ödülleri Tekirova belediyesi tarafından otellerin katılımı ile düzenlenecek törende verilecek.

KEMER, (DHA)

Foto: Denetimlerden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement