Antalya'da Haşereyle Mücadele - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Haşereyle Mücadele

Antalya\'da Haşereyle Mücadele

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü Biyolojik Mücadele Laboratuarı'nda üretilen 7 bin böcek, zararlılarla mücadele için ormanlara bırakıldı.

06.05.2014 14:07

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan Biyolojik Mücadele Laboratuvarında her yıl ortalama 7 bin faydalı böcek üretilerek ormanlara bırakılıyor.

Ormanlara büyük zararlar veren "Calasoma Sycophanta" zararlısıyla biyolojik mücadele her geçen gün artarak sürdürülüyor. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğünde bulunan laboratuvarda bu yıl 7 bin faydalı böcek üretilerek ormanlara bırakıldı.

Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, yaptığı açıklamada, özellikle kızılçam ormanlarında büyük zararlara yol açan ve bulunduğu bölgede ormanların kurumasına neden olan "Calasoma Sycophanta" ile biyolojik mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.

Faydalı böcek üretimi yapılan laboratuvarın 2008 yılından bu yana faaliyette olduğunu ifade eden Nur, laboratuvarın Antalya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde en faal çalışan laboratuvar olduğunu ve bu yıl için 7 bin böcek üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Nur, Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki laboratuvar da üretilen faydalı böcekleri başka bölgeler ve Orman İşletme Müdürlüklerine de gönderdiklerini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Haşereyle Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement