Aradığı Şifayı Siirt'te Buldu - Son Dakika
Yerel

Aradığı Şifayı Siirt'te Buldu

Bel ağrısı nedeniyle 2 yıldan bu yana hastaneleri dolaşan bir hasta, aradığı şifayı Siirt Devlet Hastanesi'nde buldu.

14.11.2015 15:44

Bel ağrısı nedeniyle 2 yıldan bu yana hastaneleri dolaşan bir hasta, aradığı şifayı Siirt Devlet Hastanesi'nde buldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan İhsan Kılınç (40) adlı hasta, yürüme güçlüğü ve bacaklarında ciddi ağrı şikayetleriyle geldiği Siirt Devlet Hastanesi'nde, omurgasına yerleştirilen plaklama sistemiyle sağlığına kavuştu.

Siirt Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ümit Sinan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine gelen hastanın tetikiklerini yapıp bel MR'ı çektikten sonra belinde ciddi bir kanal darlığı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Hastanın ameliyat olması gerektiğini ve bunu hastayla paylaştıklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Kendisi de sağ olsun bize güvendi ve Siirt Devlet Hastanesi'nde ameliyat olmaya karar verdi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren ameliyat çok başarılı geçti. Ameliyatında, omurgasında omuriliğin geçtiği kanalı daraltan bölgeleri temizledik, açtık ve oraları rahatlattık. Ondan sonra yerine halk arasında platin diye bilinen titanyumdan vidalar koymayı düşünmüştük. Bu standart bir ameliyat yöntemi fakat biz İhsan Bey'e daha fazla faydalı olabileceğini düşünerek farklı bir yöntem kullanarak farklı bir plak sistemi taktık. Siirt'te ilk defa yapılan bir yöntem. Hasta için daha için daha konforlu bir yöntem olduğunu düşünerek kendisine bu ameliyatı uyguladık."

Ameliyat yönteminin Türkiye'de daha önceden yapılmış fakat Siirt'te ilk defa yapıldığını anlatan Özdemir, hastanın ameliyatın ilk saatlerinden itibaren şikayetlerinin geçtiğini ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini aktardı.

Ameliyatın 3'üncü gününde olduğunu ve hastanın hiçbir şikayetinin kalmadığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Ameliyat yöntemimiz, standart bir titanyum vidalama tekniğinden farklı olarak, omurganın arka tarafındaki çıkıntılara tutturulan kelepçe tarzında bir plaklama sistemi. Normalde yapılan titanyum vidalama sisteminde hastanın omurgasının içine doğru vidalama yapılıyordu. Bu, hasta için biraz daha ağrı verici, rahatsızlığa neden olabilen bir vidalama sistemiydi. Biz bunun yerine plak tutturarak omurganın stabil kalmasını sağlamak amaçlı bir sistem kullandık."

Her iki sitemde de hasta seçiminin önemli olduğuna dikkati çeken Dr., bunların hastalar için değişiklik gösterdiğini sözlerine ekledi.

Hasta İhsan Kılınç ise, bel rahatsızlığı nedeniyle Kızıltepe, Mardin ve İstanbul'da hastanelere gittiğini fakat rahatsızlığının geçmediğini anlattı.

2 sene boyunca hastaneleri dolaşıp şifa aradığını belirten Kılınç, şunları söyledi:

"Bu hastalığımla ilgili 2 sene hastane hastane gezdim. Herhangi bir fayda göremedim. En son Siirt'e geldim ve ameliyat oldum. Verdiği imkanlardan dolayı devletimizden Allah razı olsun. Hayata bağlanamayacağımı düşünmüştüm. İnanın ki ben hayata tekrar bağlandım. Ayaklarımda da 2 sene boyunca gece gündüz ağrı vardı. Şu anda çok şükür ağrılarım geçti. Herhangi bir sıkıntım yok. Ameliyattan çıktığımdan itibaren ayaklarımı hissediyor. Şu anda hiçbir ağrı hissetmiyorum. Kalkıp yürüyebiliyorum."

Sağlık hizmetlerinin doğu illerinde de geliştiğini ve bunun mutluluk verici olduğuna dikkati çeken Kılınç, bel ağrısı olan herkesi Siirt Devlet Hastanesi'ne davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aradığı Şifayı Siirt'te Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement