Ardahan'da Trafik Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Trafik Haftası Kutlandı

Ardahan\'da Trafik Haftası Kutlandı

Ardahan'da Trafik Haftası, Trafik Tertip Komitesi tarafından düzenlenen törenlerle kutlandı.

09.05.2014 13:28

Ardahan'da Trafik Haftası, Trafik Tertip Komitesi tarafından düzenlenen törenlerle kutlandı.

Merkez Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Vekili Deniz Pişkin, Belediye başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, Şoförler Odası Başkanı Yılmaz Özer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Kahya, Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Trafik Tescil Şube Müdürü Tamer Yiğit, törende yaptığı konuşmada, Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası'nın 3-8 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde kutlandığını belirterek, basit önlemler alınarak kazalar ile can ve mal kaybının önüne geçilebileceğini söyledi.

Yiğit, "Ülkemiz karayollarında meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralamaların önemli ölçüde azaltılarak sonuçlarının hafifletilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde ilgili bakanlık kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak hazırlanan "Trafik Güvenliği Eylem Planı" uygulamaya konulmuştur" dedi.

Vali Vekili Deniz Pişkin ise yaptığı konuşmada, "Trafik bilincinin her bireyde oluşması çok çok önemli. Kurallara uyulmalı ve trafikte insanlarımız daha sabırlı, saygılı olurlar ise kazaların büyük anlamda önüne geçilir. Artık yolların standartları çok yüksek, araçların güç ve hızları teknolojiyle çok ileride. Bölünmüş yollar, geniş yollara sahibiz. Trafikte de kurallara uyarak, çok sayıda kazanın önüne geçilir, canlar yanmaz. Burada altını çizdiğim diğer bir noktada sabır ve saygı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Törenin ardından Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Jandarma Trafik ekiplerinin kullandığı cihazlar stantlarda sergilendi. Etkinlikler çerçevesinde öğrencileri ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla trafik kazası tatbikatı da yapıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Trafik Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement