Aşı Haftası - Son Dakika
Yerel

Aşı Haftası

Aşı Haftası

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu: "Türkiye'de yalnızca aşı uygulanarak her yıl yaklaşık 40 bin ile 50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümü engellenebilecek"

21.04.2014 16:45

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Türkiye'de yalnızca aşı uygulanarak her yıl yaklaşık 40 bin ile 50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümünün engellenebileceği bildirildi.

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, aşının insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneği olan virüs, bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak geliştirilen ve uygulanmasıyla hastalıklara karşı insanlarda bağışıklık kazandırıp onları hastalıklardan koruyan maddelere denildiğini belirtti.

Türkiye'de Genişletilmiş Bağışıklama Programının amacının aşı ile korunabilir hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ile ölümlerin engellenmesi olduğunu belirten Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı bağışıklama hizmetlerine büyük önem veriyor. 2002 yılında aşılama için 18 milyon lira harcanırken 2010 yılında yaklaşık 600 milyon lira harcanmıştır. Trabzon'da 2013'de 247 bin 68 doz aşı yapıldı. Ülke genelinde her antijen için yüzde 97 olan aşı oranının üzerine çıkılmıştır. Bakanlığımız tarafından 22-26 Nisan arasında düzenlenmesine karar verilen 9. Avrupa Aşı Haftası'nın ana teması 'bağışıklamanın önemine vurgu yaparak farkındalığı ve aşı kapsayıcılık oranlarını artırmak' olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda öncelikle kızamık ve polio eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde de aşılanma talebinin artırılması hedeflenmektedir."

Hamzaoğlu, Türkiye'de yalnızca aşı uygulanarak her yıl yaklaşık 40 bin ile 50 bin bebeğin aşı ile korunabilir hastalıklardan ölümünün engellenebileceğini de ifade etti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement