Aspendos'ta 'Kuğu Gölü' Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Aspendos'ta 'Kuğu Gölü' Sahnelendi

Aspendos\'ta \'Kuğu Gölü\' Sahnelendi

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında müzikleri Çaykovski'ye ait olan Kuğu Gölü balesi izleyicilere görsel bir şölen sundu.

11.09.2012 09:43  Güncelleme: 09:48

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında müzikleri P.İ. Çaykovski'ye ait olan ve koreograf Mehmet Balkan'ın yorumuyla sahnelenen Kuğu Gölü balesi izleyicilere görsel bir şölen sundu.

Aspendos Antik Tiyatro'da gerçekleşen ve tiyatronun tamamen dolu olduğu temsile

şehir dışından da katılım yoğun oldu. Eser, Türkiye'de 6 şehirde bulunan Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri sanatçılarının bir araya gelmesiyle oluşan görkemli bir topluluk tarafından sahnelendi.

Eser sonunda sanatçılar uzun süre alkışlandı.

Eserde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı şef Elşad Bagirov yönetirken, konzertmeister

ise Oleksandr Samoylenko oldu. Özgün hali 4 perde olan, ancak genellikle 3 perdelik versiyonu sahnelenen Kuğu Gölü'nü Mehmet Balkan iki perde olarak yeni bir yorumla hazırladı. Bu yoruma göre yapıtın güncel librettosu Şefik Kahramankaptan tarafından yazıldı ve eser Lale Balkan tarafından sahneye kondu.

Sahne ve giysi tasarımı Savaş Camgöz tarafından hazırlanan, ışık uygulamasını Oğuz Murat Yılmaz'ın yaptığı Kuğu Gölü'nde temiz bir aşkın, büyü ve kötülüğe nasıl galip geldiği anlatılıyor.

Özellikle 'beyaz sahne' olarak bilinen kuğuların toplu danslarında Petipa ve İvanov'un çizgisinden yola çıkan Balkan, danslarda ve akışta pek çok yeniliğe başvurdu. 'Prince Siegfried' rolünde sahne alan Josef Varga ve Soytarı rolünde sahne alan Avetik Karapetyan

beğeni toplarken, Aslı Kaynarsu, Deniz Zirek, MelikeManav Burcu Olguner,Müge Celiloğlu, Zuhal Balkan Josef Varga, Davit

Khozashvili, Emre Kaynarsu, etkileyici danslarıyla izleyiciyi büyüledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aspendos'ta 'Kuğu Gölü' Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement