Atatürk Caddesi Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk Caddesi Törenle Açıldı

Atatürk Caddesi Törenle Açıldı

Antalya kent merkezindeki Atatürk Caddesi'nin açılış töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın "Caddenin yeniden yapılandırılması için 2.5 milyon lira harcandı" dedi.

14.02.2012 19:34

Antalya kent merkezindeki Atatürk Caddesi'nin açılış töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın "Caddenin yeniden yapılandırılması için 2.5 milyon lira harcandı" dedi.

Şehir merkezindeki Atatürk Caddesi, törenle açıldı. Açılış törenine Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanatkarlar Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Sinan Mahallesi Muhtarı Ramazan Budak, Sinan Mahallesi Esnaf Derneği Başkanı Saim Koçak ve vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, son 10 yılda Antalya'da önemli şeylerin yaşandığını kaydeden ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, turizmin 3 kat arttığını, bunun yanı sıra esnaf sayısının da arttığını belirtti. Buna rağmen Antalya'da sorunların hala var olduğuna değinen Budak, "Antalya'daki ticari hayatın değişmediğini biliyoruz. Kötüye doğru giden bir hizmet var Antalya'da. 11 milyon turisti ağırlayan kente dünya kenti deniyor, ama dünya kentlerinde olması gerekenlerin Antalya'da azlığından şikayet ediyoruz.

Antalya kültür ve sanat şehri olacaksa yatırımlar olmalı. Kent merkezinde bu adımlar ilk adım, bir değişim işareti, fakat Antalya'da yıkılması gereken binaların da yıkılıp Antalya'ya kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.

Antalya'nın çok büyük bir eksiğin olduğunu kaydeden Budak, "Antalya'nın meydanları yok. Belediye başkanlarının dikkatini bu noktaya çekmek istiyorum, çünkü bir şehrin yaşanılır olabilmesi için sosyal hayatı gelişmesi lazım" dedi. Budak, ATSO olarak binaların güzelleşmesi için bir kampanya başlatmak istediklerini de aktardı.

BAŞKAN AKAydın

Atatürk Caddesi'nin güzelleştirilmesi projesinin çok övündüğü projelerden biri olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, insan odaklı bir proje yaptıklarını ifade etti. Siyasi eleştiriler aldıklarını belirten Akaydın, "Antalya'yı üç tane çukurla devir aldım; iki tanesi bu bölgede. Çukurlardan bir tanesi bitmek üzere şimdi, yakında tamamen kapanacak" dedi.

ATSO Başkanı'nın meydan önerisine değinen Akaydın "Bizim kültürümüzde maalesef meydan yapmak yok. Tarihi yapılar açısından meydan yapacak yerler yok. Tarihi bölge olduğu için çok fazla dokunamıyoruz" diye konuştu. Akaydın, Atatürk Caddesi'nin yeniden yapılandırılması için 2.5 milyon lira harcandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Mustafa Akaydın'a plaket verildi ve açılış kurdelesi kesildi. Atatürk Caddesi'nde yürüyen Akaydın, vatandaşlara çiçek dağıttı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Caddesi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement