Aydın'a 18 Gölet Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Aydın'a 18 Gölet Yapılacak

Aydın\'a 18 Gölet Yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen '1000 günde 1000 gölet' projesi kapsamında Aydın'da 18 yeni gölet inşaatı için çalışmalar sürüyor.

13.08.2012 13:29

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen '1000 günde 1000 gölet' projesi kapsamında Aydın'da 18 yeni gölet inşaatı için çalışmalar sürüyor. Bugüne kadar gölet yapımı için 90 başvurunun olduğu öğrenilirken, bunlardan 70 adedinin incelenerek 18 adedinin yapımının uygun olduğu tespit edilmesinin ardından yapım çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan '1000 günde 1000 gölet' projesi çerçevesinde Aydın'da kırsal bölgelerden yoğun talep var. 2012 yılı başında hayata geçirilen projenin amaçlarıyla ilgili bilgi veren DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, Aydın'da projeyle ilgili şuana kadar 90 başvurunun olduğunu bu başvuruları tek tek ayrıntılı bir şekilde incelediklerini söyledi. Gölet projesiyle yeni iş imkanı, ekonomik gelir, taşkın ve erozyonların önlenmesi amaçlandığını kaydeden Deniz, "1000 günde 1000 gölet projesi ile, Su ürünleri üretimi ülke çapında yaygınlaşması hedeflenmektedir. Yer altı suyundan pompajlı sulamaların, cazibeli sulamaya dönüştürülmesi neticesinde enerji tasarrufu sağlanarak üretim maliyetinin düşürülmesi, yangın söndürme gayesi ile kullanılması, hedeflenmektedir" dedi.

Her geçen gün gölet taleplerinin arttığını dikkat çeken DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, "Aydın'da şuana kadar bize 90 gölet başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan 70 adedi tek tek ayrıntılı bir şekilde incelenerek değerlendirildi. Değerlendirmeye alınan 70 başvurudan 18'i uygun bulundu. Geri kalan 20 başvurunun incelenmesine devam ediyor" şeklinde konuştu.

YAPIMI UYGUN BULUNAN GÖLETLER

İncelemesi tamamlanan göletler hakkında da bilgiler veren Ali Rıza Deniz, Çine İbrahimkavağı, Karacasu Gökçeburun, Köşk Başçayır, Sultanhisar, Karpuzlu Şenköy, ve Yenipazar Katrancı göletlerinin projeleri ve planlamaları tamamlandı. Proje ve yapım ihalesine çıkılacak. Söke Karahayıt, Nazilli İsabeyli, Karacasu Kavakderesi-2 ve Yenipazar Hamzabali göletlerinin planlama çalışmaları sürüyor. Karpuzlu Hatipkışla, Söke Kisir-2, Çine Mardan, Sultanhisar kavaklı, Kuyucak Musakolu, Karacasu Yeşilyurt ve Karpuzlu Güray göletlerinin su ölçüm çalışmaları devam ediyor. Eksik donelerin tamamlanmasının ardından planmala çalışmaları başlayacak" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'a 18 Gölet Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement