Aydın Devlet Hastanesi Bölge Hastanesi Gibi Çalışıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın Devlet Hastanesi Bölge Hastanesi Gibi Çalışıyor

Aydın Devlet Hastanesi Bölge Hastanesi Gibi Çalışıyor

Aydın Devlet Hastanesinden Kardiyoloji Kliniği kamu hastaneleri içerisinde ilkleri gerçekleştirerek bölge hastanesi gibi çalışmalarına devam ediyor.

26.08.2013 10:37

Aydın Devlet Hastanesinden Kardiyoloji Kliniği kamu hastaneleri içerisinde ilkleri gerçekleştirerek bölge hastanesi gibi çalışmalarına devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın 2010 yılında Ulusal Kalp Damar Cerrahi Projesi kapsamında Aydın Devlet Hastanesi'nin aday olması ile 31 Ocak 2013 tarihinde Kateter Laboratuarının hizmete girmesiyle kalp hastalıklarını önlemede Aydın Devlet Hastanesi ilkleri gerçekleştiriyor.

Tam teşekküllü olarak hizmet vermeye devam eden bölümde Koroner Angiografi, Kalp Deliği (ASD), pulmoner darlık, renal arter darlık gibi birçok soruna çözüm bulunuyor. Yapılan tedavilerle ilgili açıklamalarda bulunan Aydın Devlet Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Uzm. Dr. İbrahim Kocaoğlu, il genelinde yatak doluluğu açısından üst seviye olan kliniğin gün geçtikçe kaliteli ve başarılı hizmetleri sayesinde angio sayısının artmakta olduğunu söyledi. Angioların çoğunun komplikasyonun minimum olduğu için el bileğinden yapıldığını kaydeden Kocaoğlu "Hastalar bu sayede aynı gün taburcu olmaktadır. Bununla birlikte kalıcı kalp pili, şoklama cihazı, böbrek damarını stentleme ve kalp deliği kapatma işleme (ASD, PFO) gibi işlemleri de yapılmıştır" dedi.

Aydında ilk defa ritm bozukluğu, çarpıntı nedenleri araştıran elektrofizyolojik çalışma ve tedavisi sağlayan ablasyon (yakma) işlemlerinin de gerçekleştirildiğini dile getiren Kocaoğlu "Elektrofizyolojik Çalışma (EPS) denilen tanısal bir incelenmenin İngilizce kısaltılmış halidir. Genellikle üniversite hastanelerinde yapılan bu inceleme kalbin ritm ve iletim sisteminin hastalıklarının tanısında kullanılır. Çarpıntıların araştırılmasında, bayılmaların araştırılmasında veya diğer kalp incelemelerinde tespit edilen bir takım bozuklukların araştırılmasında, bu işlemin yapılmasına gereksinim duyulabilir" diye konuştu.

1800 ANJİYO YAPILDI

Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Zafer Alkaya da, 2013'te hizmete giren bölüm sayesinde kardiyoloji problemli hastaların daha önce başka illere gitmek zorunda kaldığını dile getirdi. Merkezin kurulmasının ardından tüm kardiyolojik sorunların Aydın Devlet Hastanesi'nde çözülmeye başlandığını ifade eden Aklaya, "6 aylık süreçte bin 800 hasta anjiyo yapıldı. Bunlardan 900'üne stent takıldı. Bunlardan 400 tanesi akut vakalar. Akut vakalarda rahatsızlık geçiren kısa süre içerisinde bir merkeze ulaşabilirse hasta tıkanan damar hemen açılarak hastanın sağlık kalitesi artırılmış olur. Bu yüzden burası bakanlığın da desteğiyle şu anda Aydın bölgesi için bir umut kaynağı olmuştur" şeklinde konuştu.

Hastanede artık sadece üniversite hastanesinde bulunan elektrofizyolojik çalışmaların da başlandığına dikkati çeken Alkaya, şu ana kadar yapılan tüm müdahalelerde herhangi bir sorun yaşamadıklarının altını çizdi. Bölge ve çevre hastaları için ümit merkezi haline gelme hedefi taşıdıklarını da sözlerine ekleyen Alkaya, şunları söyledi: "Gerektiğinde de yurt dışından hasta kabul eder hale gelmek istiyoruz. Temel hedefimiz Güney Ege bölgesinde referans hastane olarak en iyi hizmeti vermek ve hastalarımızın sağlığına kavuşmasını sağlamak birinci görevimizdir. Artık hastanemiz 7 gün 24 saat Aydın ve çevre illerden gelen kalp krizi ile gelen hastalara ekibimizle gerekli tüm vakalara müdahale etmektedir" dedi.

"MUTLULUK DUYUYORUZ"

Sağlık Bakanlığı'nın 2010 yılında Ulusal Kalp Damar Cerrahi Projesi kapsamında Aydın Devlet Hastanesi'nin aday olmasından itibaren gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Aydın Devlet Hastane Yöneticisi Niyazi Kocakaplan ise, "31 Ocak 2013 tarihinde kateter laboratuarının hizmete girmesiyle kalp hastalıklarını önlemede Aydın Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümümüzü tam teşekküllü olarak hizmete açtık. Yapılan tüm müdahalelerde herhangi bir soruna da rastlamadık. Böyle bir hizmeti hastalarımıza vermekten dolayı mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Devlet Hastanesi Bölge Hastanesi Gibi Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement