Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2013 Yılında 87 Bin Lira Kar Etti - Son Dakika
Yerel

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2013 Yılında 87 Bin Lira Kar Etti

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2013 Yılında 87 Bin Lira Kar Etti

Aydın Şoförler, Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda kooperatifin 2013 yılında 87 bin TL kar ettiği açıklandı.

23.03.2014 12:39

Aydın Şoförler, Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu'nda kooperatifin 2013 yılında 87 bin TL kar ettiği açıklandı.

Aydın Şoförler, Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Aydın Şoförler Odası Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Genel Kurula Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahaddin Çetindoğan, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Aydın Şoförler, Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı oda başkanları ile Aydın Şoförler, Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleri katıldı. Olağan genel kurulda divan başkanlığına Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç seçilirken divan üyeliklerini ise Basri Yaman ve Ali Öztekin yaptı. Kooperatifin gelir-gider dengeleri, faiz oranları, koopertif lehine ve aleyhine olan çalışmalar, 2013 yılında yapılan çalışmalar ile 2014 yılında yapılması planlanan projeler ve bütçeler açıklanarak oylamaya sunuldu ve gündeme getirilen bütün maddeler kabul edildi.

Olağan genel kurul toplantısında Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Aydın Şoförler, Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç, genel kurula katılarak destek veren üyelere teşekkür etti. Kooperatifleşmenin önemi ve üyelere sağladığı katkılardan söz eden Özmeriç, "Yıl içerisinde gerçekleşen olaylar ve değişikliler konusunda kararlar alıp sizlere kooperatifimizin en iyi hizmeti vermesini sağlıyoruz. Tabi ki bu kararları alırken Halk Bankasına ve merkez birliği bölge birliği hukuk müşavirimiz, personelimiz yönetim ve denetim kurullarımızla kararlarında önemli rol almaktadır. Geçtiğimiz yıldan bahsedecek olursak esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan faiz oranları bir yıl vadeye kadar yüzde 4 daha uzun vadeli kredilerde ise yüzde 5 olarak faizlerin düşürülmesi ve kredi kullanan esnaflarımıza oldukça önemli bir kazanım olmuştur. Bunun yanında da masraf karşılığı kesintisinin yüzde 1,5, risk sermayesi kesintisinin yüzde 1, bloke sermaye kesintisinin yüzde 1,5 gibi oranlara düşürülmesi kredi vadelerinin de 5 yıl olarak da uygulanması kullanılan kredileri özel bankalar karşısında çok cazip duruma getirmektedir. Ancak kooperatiflerin faaliyetlerini devam ettirebilmesi için yüzde 1,5 masraf karşılığı çok küçük kalmaktadır. Fakat biz bu durumdan kooperatifimizin kazançlı olarak çıkmasını sağladık. Tanıtım ve reklam faaliyetlerine önem vererek kredilerimizin cazip olduğunu herkese anlattık. Yeni iş yeri açacak kimselere de tanıtımlar yaptık. Özellikle KOSGEB'in yeni girişimcilerine toplu tanıtımlarda bulunduk ve kooperatifimizin daha fazla insana daha büyük rakamların ulaşmasını sağladık. Sonuç olarak bu yıl itibariyle 87 bin lira kar edilmesini sağladık" dedi.

"KOOPERATİFİMİZ TARAFINDAN KULLANDIRILAN KREDİLER OLDUKÇA CAZİP"

Kooperatif olarak her zaman esnaf ve sanatkarın yanında olduklarını ve kredilerin cazip hale getirilmesi için her gün geçen yeni yeni çalışmalar yaptıklarını kaydeden Özmeriç, "Üyelerimiz ülkemiz şartlarını göze alacak olursa Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan krediler oldukça caziptir. Ancak bu kredilerin esnaf ve küçük sanatkarlarla buluşturulması da bir o kadar da önemlidir. Tabi bu kredilerin geri dönmesidir önemli olan. Vermiş olduğumuz kredileri ortaklarımız alıyor ortaklarımız geri ödüyorlar. Biz arada aracıyız. Onlar kredilerini zamanında ödemezlerse bu övündüğümüz rakamlardan hiçbirimiz övünemeyiz ve kredi veremez duruma geliriz. Önemli olan ortağın bilinçli olmasıdır. Ben bu sebeple kooperatif ortaklarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ARTIK ESKİSİ GİBİ ÇOK KESMİYORUZ"

Esnaf ve sanatkarlara çağrıda bulunan ve faiz oranlarının artık eskisi kadar yüksek olmadığını ifade eden Özmeriç, "Herkesin önceden Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatiflerinden bir sorunu vardı. Bu böyle biliniyor. Hala daha ben çeşitli basın yayın organlarında ve halk arasında esnaf kefalet ve kredi kooperatifinin faiz oranı iyi olduğu fakat ama çok kesildiği ifade ediliyor. Ben bütün esnaf ve sanatkara söylüyorum, 'artık biz çok kesmiyoruz'. Yüzde 1,5'a düşen bloke sermaye bundan yıllar önce yüzde 10'du. Kooperatifin hayatını devam ettirebilmesi için biz daha fazla kredi vermek suretiyle eskiden 3 kestiğimiz rakam şimdi yüzde 1,5 ama belki daha avantajlı duruma geçebiliyoruz. Tabi doğru insana doğru kredi vermek şartıyla. Bankanın vermiş olduğu 1 puanlık komisyon vardı onu da 0,5'e yani yarıya indirme suretiyle o da düştü. Giydirilmiş kredilerimizde artık eskisi gibi söylendiği kadar yüksek rakamlara ulaşılmıyor. Birebir kooperatiflerimizle bizler sanal hesapları yapıyoruz. Karşılaştırmalar yapılıyor ve ortaklarımıza faydalı olması yönünde kredilerimizi ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.

Olağan genel kurula katılarak divan başkanlığına seçilen Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç toplantının hayrılara vesile olması temennisinde bulunarak esnaf ve sanatkarlara ahi evran geleneği içinde birlik ve dirlik olmaya davet etti.

Öte yandan Aydın Şoförler, Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Toplantısı toplantıya katılanlara yemek ikramıyla son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2013 Yılında 87 Bin Lira Kar Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement