Aydın İl Koordinasyon Kurulu Vali Al Başkanlığında Toplandı - Son Dakika
Yerel

Aydın İl Koordinasyon Kurulu Vali Al Başkanlığında Toplandı

Aydın İl Koordinasyon Kurulu Vali Al Başkanlığında Toplandı

Kerem Al başkanlığında yapıldı.

28.04.2012 10:49

Aydın İl Koordinasyon Kurulu 2012 yılı ikinci dönem toplantısı Vali

Kerem Al başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen 2012 yılı 2. Dönem toplantısında 1 Ocak 2012 tarihinden bu güne kadar gerçekleştirilen yatırımlar, koordinasyon gerektiren konular ve uygulamada karşılaşılan sorun ve darboğazlar görüşüldü.

Toplantıya Vali Al'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, ADÜ Rektörü Prof. Dr.Mustafa Birincioğlu, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Yatırımcı Bölge ve İl Müdürleri, Mesleki kuruluşlar, Odalar ve Sivil toplum kuruluş ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, 1 Ocak 2012 tarihinden bu güne 215 ana proje üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü ve bu projelerin toplam tutarının 2 milyar 590 milyon 169 bin lira olduğunu söyledi. Yatırımlar için halihazırda 289 milyon 543 bin lira ödenek tahsis edildiğini kaydeden Çiftçi, bunun 54 milyon 254 bin lirasının harcandığını bildirdi. Çiftçi, ödenek sıralamasında yatırımcı kuruluşlar içerisinde Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü 125 milyon 799 bin lira ödenekle ilk sırayı aldığını belirterek, "Bilindiği gibi Avrupa'nın birinci, dünyanın 5. Büyük barajı olan ve baraj inşaatı tamamlanan sene sonunda Menderes baraj'ının HES ünitesinin yapımı devam etmektedir. İnşallah sene sonunda tamamlanacak olan hidroelektrik santralde yüzde 55 fiziki gerçekleşmeye ulaşmıştır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın İl Koordinasyon Kurulu Vali Al Başkanlığında Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement