Aydın'ın İş Gücü Talep Araştırması Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Aydın'ın İş Gücü Talep Araştırması Tamamlandı

Aydın\'ın İş Gücü Talep Araştırması Tamamlandı

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2014 yılı ilk toplantısı Vali Yardımcısı Halis Peker başkanlığında yapıldı.

23.01.2014 09:54  Güncelleme: 09:52

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2014 yılı ilk toplantısı Vali Yardımcısı Halis Peker başkanlığında yapıldı.

Valilik Encümen Salonunda yapılan toplantıda mesleki eğitim, il düzeyinde istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerle ilgili kurul üyelerinin görüş ve önerileri, İşgücü ve istihdam konularında kurul üyelerinin görüş ve önerileri üzerinde duruldu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Halis Peker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri H. İbrahim Aktemur, ADÜ MYO Müdürü Saadettin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, İl Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcileri ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu temsilcisi, İşçi Konfederasyonu (Türk-İş)Temsilcisi, İşveren Konfederasyonu Temsilcisi, HAK-İŞ Temsilcisi ve GEKA Temsilcisi katıldı.

Aydın ilinin mevcut istihdam röntgenini çekmek üzere il müdürlüğü personelince 15 Mayıs-30 Haziran 20013 tarihleri arasında "İş Gücü Talep Araştırması" yapıldığını belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, il genelinde TÜİK'le birlikte bin 628 işyerine yüz yüze görüşme yöntemi ile tespitlerin yapıldığını söyledi. Terzi, "İl genelinde araştırma sonucu bilgi formu dolduran bin 628 işyerinde 50 bin 308 kişinin çalıştığı, 2 bin 87 açık iş olduğu tespit edilmiş ve 3 bin 243 kişinin temininde güçlük çekildiği beyan edilmiştir. Ayrıca kurumumuz kayıtlarına göre Ocak 2014 itibarı ile özel sektör işyerlerin engelli çalıştırma zorunluluğu kapsamında toplam 51 kişilik engelli açığı olduğu tespit edilmiştir. Yıl içerisinde bu zorunluluğu yerine getirmeyen 11 işyerine 401 bin 691 TL idari para cezası uygulanmıştır" dedi

İŞKUR'a kayıtlı 2013 yılı Aralık ayı toplam 58 bin 783 kayıtlı iş gücü ve bunun toplam 33 bin 277 kayıtlı işsiz bulunduğunu belirten Terzi, Türkiye genelinde işsizlik oranın 9,2 olduğunu ve Aydın'da ise bu oranın 7,9 olduğunu kaydetti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'ın İş Gücü Talep Araştırması Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement