Aydınlı Mühendisten Dev Altyapı Projesi - Son Dakika
Yerel

Aydınlı Mühendisten Dev Altyapı Projesi

Aydınlı Mühendisten Dev Altyapı Projesi

Aydınlı Makine Mühendisi Ayhan Avcu, geliştirdiği 'Megas'si Spor Eğitimi Merkezi Projesi'ne destek arıyor.

26.09.2013 19:00

Aydınlı Makine Mühendisi Ayhan Avcu, geliştirdiği 'Megas'si Spor Eğitimi Merkezi Projesi'ne destek arıyor.

Makine Mühendisi olan ve torna-tesfiye öğretmeni olan Ayhan Avcu yazdığı projeyi geçmişte Türkiye Futbol Federasyonu'na, Bursaspor'a, Gençlerbirliği'ne Altınordu'ya, ve Aydınspor 1923'e sundu. Projesine şu ana kadar olumlu bir cevap alamadığını ifade eden Avcu, "Yazdığım proje ile Futbolcu,Antrenör ve Hakem Yetiştirme Merkezi kurmayı amaçlıyorum. Günümüz futbolunda gençlerin önemi ortada. Genç ve yetenekli kadrolara sahip, altyapıdan gelen oyunculardan kurulu takımların dünyanın önemli liglerinde ve kupalarında elde ettiği başarıların irdelenmesi gerek" dedi.

Projesinin altyapıda dünyaca ünlü Ajax kulübünü yansıtan yönleri de bulunduğunu belirten Avcu şöyle konuştu: "TFF'de dönemin alt yapı antrenörlerinden Tolunay Kafkas'ın, Hakan Şükür'ün, Yusuf Namoğlu'nun, Spor Bakanı Suat Kılıç'ın bulunduğu bir ortamda sunum yaptım. Bursaspor,Gençlerbirliği, Altınordu gibi kulüplere projemi anlattım. Aydınspor 1923'te de dönemin kulüp müdürü Serkan Bilen'e projeyi sundum. Ancak bugüne kadar hiçbir yerden olumlu cevap alamadım"

MİLLİ TAKIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİM

Son yıllarda A Mili Takımın düşüş içerisinde olduğunu hatırlatan Avcu, "76 milyon nüfuslu bir ülkede Milli Takımın bu durumda olması benim canımı acıtıyor. Türkiye'de altyapıdan çıkan oyuncusu sayısı gitgide azalıyor. Gençlerin öneminin vurgulanması gerek. Yaptığım proje uygulandığı takdirde Türk Milli takımının geleceği kurtulacaktır"i fadelerini kullandı.

NEDEN MEGAS'Sİ

Projesinin Megas'si ismini almasının sebebini de açıklayan Avcu," Messi dünyanın en önemli futbolcu. Mega da en iyi demek. Bundan dolayı projeme Megas'si ismini koydum" şeklinde konuştu.

PROJENİN SEBEBİ

Avcu, projenin amaçlarını şöyle açıkladı: "Ülkemizde ki futbolun geleceğe daha emin adımlarla taşınması, bunun yanında alt yapıdan çıkan oyuncu azlığı ve çıkan oyuncularında yeterince şans verilmemesi problemlerinin ortadan kaldırılması, Futbol sahasına çıkan her oyuncuda mental gibi bir çok eksik yönlerinin bulunması bu alanda yeni fikirlerin araştırılması ve yeni bir performans kriter modülünün ortaya çıkarılmasıdır. Bu modelde hedef artık genç oyuncuların ilk 11 de forma giymeye başlaması ve bu tavan yaşın en geç 17 yas olması hedeflenmektedir. Bizim ülkemizde 17 yasında ya da daha alt yaşlarda ilk 11 de forma giyebilecek oyuncu potansiyeli yüksektir ve gençlerdeki yetenek ve kapasitemiz rahatlıkla bu Futbol Akademimiz sayesinde ortaya çıkartılabilecektir. Galatasaray'dan semih kaya örnek olarak gösterebiliriz. Benim projemde 75 milyonluk bir ülkeden 2023 yılına kadar hedef en az her takımda 8 tane genç oyuncu ile başarmak felsefesidir. Bu performanslar; Teknik üstünlük, Zihinsel güç,Sürat, Hızla çalışan futbol beyni, pas mekanizması. Porje; uygun yaşlardaki adaylar arasından, uzman ekip tarafından değerlendirilmeyi geçen bireyleri eğitime almak gerekli eğitimlerini vererek eksik olan yönleri ortadan kaldırarak, gençleri profesyonel hale getirip sahalara kazandırmak,futbolumuzu istenilen düzeye getirmeyi amaçlıyor" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınlı Mühendisten Dev Altyapı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement