Azmimilli Camisinin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı - Son Dakika
Yerel

Azmimilli Camisinin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı

Azmimilli Camisinin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı

Düzce’nin Azmimilli Mahallesinde ki Azmimilli Cami temeli düzenlenen törenle atıldı.

08.05.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Azmimilli Mahallesinde ki Azmimilli Cami temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene başta Vali Ali Fidan olmak üzere Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Müftü Selami Emen, Diyanet-Sen Düzce Şube başkanı Şaban Coşkun, Azmimilli Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği katıldı.

Azmimilli Mahallesi yeni cami temeli törenle atıldı. Eski caminin yeni terminal bağlantı yolu üzerinde kalması nedeniyle yıkım kararı alınırken, geçtiğimiz ay hafriyat çalışmaları başlayan cami temel aşamasına geldi.

Temel atılmasından önce yapılan konuşmalarda, İl Müftüsü Selami Emen, Azmili Mahallesine Kabe'nin şubelerinden birinin yapıldığını söylerken, mevcut caminin hem 1999 depreminde yıprandığını hem terminal bağlantı yoluna denk gelmesi nedeniyle yıkılacağını belirtti.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş törende yaptığı konuşmada, camilerin kalıcı hizmetler olduğunu vurguladı, caminin önemli bir noktada olduğunu, otogarın bitmesi ile bölgenin önemli olacağını ifade etti.

Vali Ali Fidan ise "Öncelikle camimizin mahallemize ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Camiler mescitler mahallelerimizin, şehirlerimizin en önemli noktası. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifte diyor ki; 'Kim Allah için bir mescit yaparsa, Allah' ta onun için cennette bir ev inşa eder' Camiden daha güzel bir hayır olamaz. Başkanımızın da söylediği gibi camiler mahallelerimizin en önemli binalarıdır. Mahallelerimize köylerimize, bize yakışan mescitler yapmamız lazım. Bu camimizde İnşallah mahallemize yakışır bir cami olacaktır. Ben dernek başkanımıza ve üyelerine, buraya katkı verecek, emek verecek arkadaşlarımıza, çalışanlarımıza hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. İnşallah kısa zamanda bir Cuma Namazı ile açılışı yaparız" dedi.

Konuşmaların ardından ise okunan dualar ile temel atıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Azmimilli Camisinin Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement