Bakan Eroğlu Şanlıurfa'da Açılışlara Katılacak - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu Şanlıurfa'da Açılışlara Katılacak

Bakan Eroğlu Şanlıurfa\'da Açılışlara Katılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, temel atma ve açılışlara katılmak üzere 16 Kasım Cuma günü Şanlıurfa'ya gelecek.

14.11.2012 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temel atma ve açılışlara katılmak üzere 16 Kasım Cuma günü Şanlıurfa'ya gelecek.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Eroğlu, Şanlıurfa Taşkın Koruma 2. Kısım İnşaatı ve Yaylak Beldesi Taşkın Koruma Tesislerinin açılışı ile Taşbasan, Mardin, Günışık, Siverek, Gürakar Beldesi ve Suruç'ta inşa edilecek 8 taşkın koruma tesisinin temel atma programına katılacak.

Açıklamada 405 milyon TL'ye mal olacak projeler tamamlandığında, yaklaşık 2 milyon 660 bin dekar arazinin suya kavuşacağı, Şanlıurfa Taşkın Koruma 2. kısım inşaatı ile Yaylak Beldesi Taşkın Koruma işinin tamamlanması ile il merkezinin tamamı ve Yaylak belde merkezinin taşkınlardan korunmuş olacağı belirtildi.

Temeli atılacak Taşbasan sol ve sağ sahil şebeke işlerinin tamamlanması ile 378 bin 440 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağı bildirilen açıklamada, "Projenin tamamlanması, bölgede yaşanan işsizlik probleminin çözümüne, bölgelerarası farklılıkların giderilmesine ve köyden kente göçün azalmasına katkı sağlayacak. Taşbasan Sol ve Sağ Sahil Şebeke işlerinin sulama faydası yılda 124,5 milyon TL olacak. Proje ile ülke ekonomisine katkı sağlanırken, 75 bin 695 kişi de iş imkanına kavuşacak" denildi.

Ayrıca yine temeli atılacak Mardin - Ceylanpınar ovaları sulamaları, Aşağı Mardin ana kanalı 3. kısım ikmali işinin tamamlanması ile birlikte Ceylanpınar, Viranşehir, Kızıltepe, Nusaybin merkez ve bağlı köyler olmak üzere 198 yerleşim yerini kapsayan toplam 2 milyon 111 bin dekarlık tarım arazisine su iletecek olan 221 bin 21 metrelik ana kanalın 25 bin 321 metrelik kısmının tamamlanacağı kaydedildi.

Taşbasan depolamasının da tamamlanması ile toplam 736 bin 900 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacağı ifade edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Aynı gün temeli atılacak Günışık ana kanalı pompa İstasyonu işinin tamamlanması ile 162 bin 910 dekar alan sulanacak ve ülke ekonomisine yılda 53,3 milyon TL katkı sağlanırken, 32 bin 582 kişinin de istihdam edilmesini sağlayacak. Bir diğer tesis olan Şanlıurfa-Siverek çamurlu göleti ve sulaması projesi ile brüt 5 bin 690 dekar tarım arazisi sulanacak. Yine Cuma günü temeli atılacak olan tesislerden Suruç sol sahil tp4 pompa istasyonu projesinin tamamlanmasıyla ise; yılda 5 milyon TL gelir elde edilecek ve 3 bin 70 kişi iş sahibi olacak. Ayrıca, Şanlıurfa-Siverek Gürakar Beldesi Demirci Deresi işinin tamamlanması ile de 3 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunacak. Toplam 405 Milyon TL'ye mal olacak 10 adet tesisin 7 adedi sulama, 3 adedi ise taşkın koruma tesisi olacak. Bu tesislerle; 2 milyon 657 bin 790 dekar tarım alanına sulama suyu temin edilecek, 1 il merkezi ve 4 yerleşim yeri taşkından korunacak.

Muhabir: Müslüm Etgü

Yayıncı: Mehmet Güldaş - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu Şanlıurfa'da Açılışlara Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement