Bakır: "Taşeron İşçilerimiz Mağdur Edilmemeli" - Son Dakika
Yerel

Bakır: "Taşeron İşçilerimiz Mağdur Edilmemeli"

Bakır: "Taşeron İşçilerimiz Mağdur Edilmemeli"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı Zeynal Bakır, Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçilerinden 2 aydır maaşlarından para kesintilerine sert tepki gösterdi.

13.02.2014 18:04

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı Zeynal Bakır, Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçilerinden 2 aydır maaşlarından para kesintilerine sert tepki gösterdi.

Adıyaman Belediye Başkanlığı adayı Zeynal Bakır, son günlerde yaptıkları ev toplantılarında ya da esnaf gezilerinde en sık muhatap oldukları konunun başında Adıyaman Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerinin maaşlarında para kesintilerinin meydana geldiğini söyledi.

Bakır, "Yaklaşan seçimler öncesi gittiğimiz her evde ya da çarşıda bizi gören Adıyaman belediyesinde temizlik işleri ya da park ve bahçelerde çalışan taşeron işçisi kardeşlerimiz ya kendileri yada aileleri sık sık yanımıza gelerek 2 aydır maaşlarında bir kesinti yapıldığından bahsediyorlardı. Bu kardeşlerimizin sayısı gün geçtikçe artınca yaklaşık 400 civarında temizlik ve park bahçelerde çalışan taşeron işçilerinin tamamının muzdarip olduğu bir mesele olduğunu öğrendik. Bin lira civarında maaş alan ve her gün bu memleketin çöpünü toplayan bu insanlara bu yapılan revamı? Bu kış günü evinde odunu kömürü yiyeceği olmayan bu insanlar birde 2 aydır maaşlarında yapılan kesintilerle karşılaşıyor. Maaşlarından toplamda 400 TL kesileceği söylenmiş bin liraya haftanın 6 günü çalışan bu insanlar bu kesintinin sebebini öğrenmek için gittiklerinde ise gülünç bir gerekçeyle karşılaşıyorlar. Aldıkları cevap karşısında kullandıkları izin günlerinde yemek paraları ödenmemesi gerekirken ödendiği bu nedenle de verilen paraların geri alındığı söyleniyor. Buradan sormak istiyorum şimdiye kadar nerdeydiniz? Bugüne kadar niye geri almadınız. Sonuna kadar alnının teriyle belki birçok insanın çöp arabasının yanından geçtiğinde burnunu kapattığı bir işte çalışan bu kardeşlerimizin hakkını arayacağız. Seçimler yaklaşıyor bunun peşini bırakmayacağız Allahın izniyle göreve geldiğimizde de bunun gereğini yapacağımıza söz veriyoruz. Gariban insanların üzerine yıkmak onları mağdur etmek doğru değil" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakır: 'Taşeron İşçilerimiz Mağdur Edilmemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement