Balıkesirli Okçular Hedefi 12'den Vuruyor - Son Dakika
Yerel

Balıkesirli Okçular Hedefi 12'den Vuruyor

Balıkesirli Okçular Hedefi 12\'den Vuruyor

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) Kulübüne bağlı okçular hedefi 12'den vuruyor.

27.07.2012 17:26

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) Kulübüne bağlı okçular hedefi 12'den vuruyor. Eski şampiyon Yasemin Yıldız'ın antrenörlüğünde yetişen minik okçular, hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. Okçuların en büyük isteği ise dünyada el üzerinde tutulan bu branşa Balıkesir'de de sahip çıkılması.

Balıkesir GHSİM Okçuluk Kulübü Antrenörü Yasemin Yıldız,yarının şampiyon okçularını yetiştiriyor. 2005 yılında Avrupa Şampiyonu olan Ogün Yıldız'ın da annesi olan Yasemin Yıldız, yaz spor okulu kapsamında kulübe kayıt yaptıran 25 öğrenciye kurs veriyor. Lisanslı 40 sporcularının bulunduğunu söyleyen antrenör Yasemin Yıldız, Balıkesir'de spora ve sporcuya sahip çıkılmasını istediklerini, sporseverlerin desteklerini esirgememesini istedi.

10 KALEM MALZEME 5 BİN TL

Okçuluk dünya çapında rağbet görenv e tutulan bir spor. Türklerin atadan gelen güreş sporu gibi yine atalarından gelen ok atıcılığına ilgi günümüzde istenilen seviyede değil. Ancak bunun ilerlemesi için çalışmalar yapılıyor. Okçuluk sporunda bir sporcunun tam takım malzemesi 10 kalemden oluşuyor, yay ve oklarla birlikte diğer tüm malzemelerin bir takımın maliyeti ortalama 5 bin TL. Özellikle de bu sebeple sporculara sahip çıkılması gerekiyor.

HEDEF DÜNYA REKORU

Balıkesir GHSİM kulübü okçuluk antrenörü Yasemin Yıldız'ın takımındaki Ege Tokuşoğlu 2012 Minik Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu ve Yıldızlar kategorisine geçti. Henüz 14 yaşında olan Ege Tokuşoğılu geçen yıl (2011) katıldığı büyükler kategorisinde Türkiye 8.'si olarak bir başarışa daha imza atmış. Yasemin Yıldız'ın hazırladığı Ege Tokuşoğlu, önündeki en büyük hedefinin kategorisinde önce Avrupa, ardından da dünya rekoru kırmak olduğunu açıkladı. Her zaman 12'ye kilitlendiklerini anlatan Ege Tokuşoğlu, "Avrupa ve dünya rekoru kırmayı çok istiyorum. Hedefim ise Avrupa ve Olimpiyat derecesi" diye konuştu.

Takım çalışmalarını Atatürk Stadında yapıyor. Öte yandan okçuluk antrenörü Yasemin Yıldız, GHSİM Okçuluk Kulübü olarak başarı çıtasını her gün daha yukarı çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

(YU)

27.07.2012 17: 06: 45

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesirli Okçular Hedefi 12'den Vuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement