Bana Bir Masal Anlat Baba-2' Başladı - Son Dakika
Yerel

Bana Bir Masal Anlat Baba-2' Başladı

Bana Bir Masal Anlat Baba-2\' Başladı

Adıyaman’ın Sincik İlçesinde Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Sincik Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sincik ÇPL koordinasyonunda yürütülen ‘Bana Bir Masal Anlat Baba-2’ Kitap Okuma Yarışması başladı.

28.03.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Sincik İlçesinde Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Sincik Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sincik ÇPL koordinasyonunda yürütülen 'Bana Bir Masal Anlat Baba-2' Kitap Okuma Yarışması başladı.

Proje kapsamında alımı yapılan yaklaşık 2 bin 500 adet kitap ilçe genelinde okumakta olan öğrencilere ve öğrenci velilerine dağıtılmaya başlandı. 5-6. sınıflar, 7-8. sınıflar, 9-10-11-12. sınıflar kategorilerinde öğrencilere ve velilere dağıtılan kitaplardan hazırlanacak sorularla 9 Haziran 2014 tarihinde sınav yapılacak. Sınav sonucunda dereceye giren öğrencilere ödüller dağıtılacak. Yine dereceye girecek öğrenciler başta Çanakkale olmak üzere ülkemizin güzel yerlerine gezilere götürülmesi hedefleniyor. Öğrenci ve velilerinde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, sosyal bir ortamda birlikte hareket etme bilinci kazandırma, bir hedef çatısı altında birleşerek bir amaca ulaşma becerisi kazandırmak amacıyla yürütülmekte olan 'Bana Bir Masal Anlat Baba-2' projesi yine 2013 yılında yürütüldü ve ilçede çok büyük bir ilgi topladı. 2014 yılında 2.'si düzenlenen projede katılımcı sayısının geçen yılın katılımından fazla olması öngörülüyor.

Yarışmayı yürüten Sincik Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü Dursun Demir, "Beşeri sermayenin gelişmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasının amaçlayan sosyal destek programı (SODES) kapsamında 'Bana Bir Masal Anlat Baba 2 ' kitap okuma proje başvurusunu 2013 yılında gerçekleştirdik. Projemiz 2014 yılı 2. ayından itibaren uygulamaya başlanmıştır. Bizler okuma projesi yaptık çünkü insanların duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde ifade etmesinin yolu okumaktan geçer. Okuduklarını anlayan, anladıklarını yaşayan bireyler her zaman topluma yön veren kişilerdir. Okumayı seven insanların empati kapasitesi artar ve herkese karşı sevgi duyarlar. Bu nedenle öğrencilerimizde okuma sevgisinin artması amacıyla kaymakamlığımız işbirliğinde SODES kapsamında ödüllü kitap okuma yarışması yaptık. Şimdi kitap dağıtımına başladık. İlçemizde 2. sini yürüttüğümüz projemize tüm öğrencilerimiz ve velileri katılabilir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bana Bir Masal Anlat Baba-2' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement