Bartın'ın Turizmi Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Bartın'ın Turizmi Konuşuldu

Bartın\'ın Turizmi Konuşuldu

Bartın Üniversitesi tarafından yürütülen, ’Ekorota Bartın: Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması’ projesinin açılış toplantısı yapıldı.

19.02.2016 16:55

Bartın Üniversitesi tarafından yürütülen, 'Ekorota Bartın: Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması' projesinin açılış toplantısı yapıldı. Toplantıda, Bartın'ın kültürel ve doğal değerlerinin korunması ve turizminin geliştirilmesi konuşuldu.

Bartın Üniversitesi'nin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) bünyesinde yürüttüğü, 'Ekorota Bartın: Doğal ve Kültürel Koridorların Haritalanması' projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Bartın Valiliği'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin bulundukları il ve bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağladığını söyledi.

Rektör Kaplan, "Üniversitelerin görevi projeler üretmek ve bulundukları yerin kalkınmasına destek olmaktır. Bartın'da üniversitenin varlığı sayesinde kongre turizminin de hızla geliştirilebileceğini inanıyorum. Bartın'da kongre turizminin geliştirilmesinin önündeki en büyük engelin standartlara uygun yatak kapasitesine henüz ulaşılmamış olmasıdır" dedi.

BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu ise Bartın'a gelen turistlerin tatillerinin kısa sürdüğünü kaydederek, Bartın'da turizmin gelişmesine yönelik projelere önem verdiklerini ifade etti.

"BARTIN'A 12 AY TURİST GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Gerçekleştirilen toplantıyı yöneten Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış ise projeyle Bartın'da sadece yaz ayları değil, 12 ay turist gelmesinin amaçlandığını söyledi.

Atmış, "Gerçekleştirdiğimiz çalışmayla sadece kıyılarda yoğunlaşan ve yaz mevsimiyle sınırlı kalan Bartın turizminin 12 aya yayılması ve yöredeki tarihi, kültürel ve doğal değerlerin korunması amaçlanıyor. Bunun için; proje kapsamında Bartın'da turizm temaları oluşturulacak, bu temalar doğrultusunda da turizm rotaları geliştirilecek" diye konuştu.

"SOSYAL VE KÜLTÜREL DEĞERLER ROTALAŞTIRILACAK"

Proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş, proje ile rota haritaları, kitap ve tanıtım broşürü oluşturulacağını aktararak "Projede Bartın'da somut olmayan kültürel miras olarak, köçek oyunları, roman kültürü, hıdrellez, köy odaları sohbetleri, balık mevsimi, keşkek geleneği, hasat dönemi, tel kırma, ipek tablo dokumacılığı gibi konular öne çıkıyor. Projeyle birlikte ayrıca, kömür rotası, Paflagonya rotası, Ceneviz deniz rotası, gastronomi rotası yerel yemek ve orman yan ürünleri kestane, ceviz, böğürtleN, kırsal mimari rotası, yaban rotası, kuş sesleri rotası, mavi rota, yeşil rota, bellek rota, orman müzesi, dokuma müzesi, maden müzesi gibi rotaların ve müzelerin yapımı önerilecek" şeklinde konuştu.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Kent Çalışmaları Birimi'nden Esra Karataş ise dünya ve Türkiye'de rota planlamasının nasıl geliştiğini ve yöresel turizmin gelişiminde önemli olduğunu vurguladı.

Toplantıya, Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, kaymakamlar, bazı kamu yöneticileri, özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların katıldı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'ın Turizmi Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement