Başkale'de Şnt Çilesi - Son Dakika
Yerel

Başkale'de Şnt Çilesi

Van'ın Başkale ilçesinde, özellikle Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) ödemelerinin yapıldığı günlerde, eleman yetersizliği olduğu belirtilen PTT Şubesi'nde büyük yoğunluk yaşanıyor.

12.01.2012 15:14

Van'ın Başkale ilçesinde, özellikle Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) ödemelerinin yapıldığı günlerde, eleman yetersizliği olduğu belirtilen PTT Şubesi'nde büyük yoğunluk yaşanıyor.

Gişelerin yetersiz kalması sonucu Şube Müdürü Ahmet Parlak'ın makam odasında bile işlem yapılırken, devletin çocukları için verdiği Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) paralarını almak isteyen annelerin yoğun talebi nedeniyle PTT şubesinde diğer işlemlerin yapılamaz duruma geldiği öne sürüldü.

Basit bir iş için saatlerce beklediklerini, yetkililerin konuya çözüm bulması gerektiğini belirten Müjdat Sabak isimli vatandaş, "Üç gişesi bulunan PTT'de yalnızca iki gişe işlem yapıyor. Bu da uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor .Çoğumuz köylerden geliyoruz. Uzun kuyruklar nedeniyle bazen minibüsü kaçırıp köye dönmek için taksi tutmak zorunda kalıyoruz. Bunun yanında ufak bir işlem için saatlerce ayakta bekleyen yaşlılar oluyor. Yetkililerin konuya çözüm bulmasını istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan PTT Başkale İlçe Müdürü Ahmet parlak ise, personel sıkıntısı yaşadıklarını ifade ederek, konuya en kısa zamanda çözüm bulunacağını söyledi. Gerekli yerlerle görüşme yaptıklarını ve ilçeye bir personel daha alınması için girişimde bulunduklarını söyleyen Parlak, "Zaten bu tür günlerde ben bile gişede çalışarak sıkıntıları azaltmak için çaba sarf ediyorum. Müdürlüğümüzde yaklaşık 20 ayrı işlem yapılmaktadır. Durum böyle olunca ister istemez yoğunluk yaşanıyor. Zaten ŞNT

günü yaşanan yoğunluk sadece bizim değil, bölgenin sıkıntısı. Buna rağmen çalışanlarımız özverili bir şekilde işlemleri en kısa zaman içerisinde gerçekleştiriyor" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkale'de Şnt Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement