Başkan Akgün, Uclg Dünya Konseyi'ne Katılıyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Akgün, Uclg Dünya Konseyi'ne Katılıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG)’nin "Yönetim Kurulu ve Dünya Konseyi" toplantısına katılmak için Paris’e gidiyor.

01.12.2015 11:16

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG)'nin "Yönetim Kurulu ve Dünya Konseyi" toplantısına katılmak için Paris'e gidiyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te 4-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan UCLG Dünya Konseyi'ne katılacak olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yabancı mevkidaşlarıyla da bir araya gelerek bazı temaslarda bulunacak.

KADİR TOPBAŞ İLE BİRLİKTE KATILACAK

2015 UCLG Dünya Konseyi toplantıları, COP 21 ile eş zamanlı olarak, 4-7 Aralık tarihleri arasında Paris Belediye Başkanı ve UCLG Eş-Bakanı Anne Hidalgo'nun davetiyle Paris'te gerçekleştirilecek. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, UCLG ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı görevlerini yürüten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte katılacağı Dünya Konseyi toplantısının gündemi oldukça yoğun.

4 Aralık Cuma günü sabahı ilk toplantısını yapacak olan UCLG Dünya Konseyi'nde aynı gün öğleden sonra yerel liderler için İklim Zirvesi gerçekleştirilecek. Ayrıca, 4 Aralık sabahı PLATFORMA'nın İklim & İşbirliği konusunda etkinliği de dahil olmak üzere paralel etkinlikler gerçekleştirilecek. 5 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yönetim kurulu toplantısının ardından Plaine-Commune ve UCLG Sosyal İçerme, Katılımcı Demokrasi ve İnsan Hakları Komitesi tarafından, "COP 21'den HABITAT III'e: Zorlukların merkezinde yerel yönetimler ve vatandaşlar" başlığında bir seminer düzenlenecek.

Paris Belediyesi ve Cinsiyet Eşitliği Daimi Komitesi, 6 Aralık'ta Kadın Liderliği ve Kalkınması konusunda özel bir oturum düzenleyecektir. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akgün, Uclg Dünya Konseyi'ne Katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement