Başkan Eyvaz, Yeniden Aday Oldu - Son Dakika
Yerel

Başkan Eyvaz, Yeniden Aday Oldu

Başkan Eyvaz, Yeniden Aday Oldu

Çorum'un Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, yerel seçimlerde yeniden belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

31.10.2013 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, yerel seçimlerde yeniden belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

AK Parti İl Başkanlığında AK Parti İl Başkan Yardımcıları Nurettin Karaca ve Yakup Alar, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, bugüne kadar Alaca'ya yeni değerler katan, geleneksel belediyecilik kapılarının dışına çıkan ve sosyal belediyecilik alanında hizmetler üreten bir anlayış içerisinde olduklarını söyledi.

Hizmet dönemi içerisinde gerek alt yapı, gerek üst yapı alanında ilçeye önemli kazanımlar sağladıklarını ve sağlamaya da devam edeceklerini dile getiren Eyvaz, yapılan hizmetlerle birlikte Alaca'nın 'Marka Kent' olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.

Her hizmette insanı ön planda tutmaya gayret ettiklerini dile getiren Eyvaz, şehrin gelişebilmesi adına son 4,5 yıl içerisinde dev projeleri hizmete sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Yaklaşık 4,5 yıllık çalışma döneminin son bölümlerine gelmiş bulunduklarını dile getiren Eyvaz, "4,5 yıllık dönem sonunda halkımızın karşısına vermiş olduğumuz taahhütleri sizlerin sayesinde ve sizlerle birlikte alnımız ak, başımız dik bir şekilde gerçekleştirmiş olmanın mutluluğuyla çıkıyoruz. Şimdi yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Allah'ın izniyle halkımızdan hizmet için tekrar izin isteyeceğiz. Bu kez yerine getirdiğimiz hizmetlerimizin üzerine çıkarak, yeni projeler üretip hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

Belediye başkanlığı dönemlerinde yapılan hizmetlerden de bahseden Eyvaz, "Alacalıların rüyası olan ve yıllardır bitirilemeyen Koçhisar Barajımızı bitirerek Hüseyinova'da toprakla suyu buluşturduk. İçme suyu ve arıtma tesisini ilçemize kazandırıyoruz. Tesisimizin tamamlanmasıyla birlikte ilçemizin 100 yıllık içme suyu sıkıntısı ortadan kaldırılmış olacak.TOKİ konutlarımız ilçemizde tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde kura çekilişini gerçekleştirerek hak sahiplerine anahtarlarını teslim ettik. 2. Etap için talep alımlarımız devam etmekte olup, yeni konutları eklemeyi hedefliyoruz. 100 yataklı Alaca Devlet Hastanesi ek binası çalışmaları tamamlanmak üzere. Yıl başında binanın teslimi gerçekleşecek. Yeni hastanemizle birlikte Ağız ve Diş sağlığı merkezi de hizmete girecek" diye konuştu.

Doğalgaz çalışmalarını tamamlayarak başvuru dosyasını BOTAŞ'a sunduklarını dile getiren Eyvaz, yakın zaman içerisinde Alaca halkının doğalgaza kavuşacağını belirtti. Eski belediye hizmet binasını Hitit Üniversitesi'ne tahsis ederek ilçeye Meslek Yüksekokulu'nu kazandırdıklarını hatırlatan Eyvaz, "Bunun yanı sıra yüksekokul binasının tadilatını da biz gerçekleştirdik. Ayrıca şuan hizmet vermiş olduğumuz ve daha önce ilçe merkezinde atıl vaziyette bulunan hizmet binamızı restore ederek halkımızın hizmetine sunduk. SİNPAŞ GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik Bey tarafından ilçemize yaptırılacak olan kampus çalışmaları da hızla devam ediyor. Kısmet olursa ilçemiz güzel bir kampus alanına da sahip olacak.Anadolu öğretmen lisesinin ilçemizde açılabilmesi için gerekli arsa teminini yaptık. Ayrıca okulumuzun alt yapı çalışmalarını da tamamladık.

Şehir stadyumumuzu çamur deryasından kurtararak FİFA standartlarında yeni bir stadyum haline getirerek gençlerimizin hizmetine sunduk. Çevre yolumuz tamamlandı. Alaca-Çorum arası duble yolumuz tamamlandı. Alaca- Yozgat arası duble yolumuz tamamlandı. Alaca- Aydıncık arası duble yolumuzun çalışmaları devam ediyor. Aynı şekilde Alaca- Sungurlu arası duble yolumuzun çalışmaları da devam ediyor. Şehit Nedim Tuğaltay Lisesinin karşısındaki özel idareye ait olan araziye kız yurdu yaparak hizmete açtık. Aynı zamanda burada bir spor salonu ve halı sahayı da okulumuzun hizmetine sunduk. Çorum Caddesi üzerinde üst geçit yaparak öğrencilerimizin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağladık. Hayvan barınağı yaparak cadde ve sokaklarda başıboş gezen hayvanları kontrol altına aldık. Veteriner kontrolünde bakımlarını yapıyoruz. Her mahalleye bir park projesi kapsamında günhan mahallemize ilçenin en büyük parkını yaptık. Ayrıca özhan mahallesinde bir parkımızı da hizmete sunduk. Bunun dışında birçok parkta bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Maraşlı mevkiinde Recep Tayyip Erdoğan parkımızın yapım çalışmalarına da yakın bir zamanda başlayacağız.Alaca için önemli bir sorun olan dere ıslahını gerçekleştirdik ve bunun yanına birde modern bir park ve yürüyüş parkurları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni parkımızın tamamlanmasıyla birlikte Alaca, önemli bir cazibe merkezi kazanacak. Seçim vaatlerimizden birsi olan semt pazarımızın üzerinin kapatılması çalışmaları devam ediyor. Kısa süre içerisinde çalışmalarımız tamamlanmış olacak. 10 yıl aradan sonra ilçemizde yeniden sıcak asfalt çalışmalarını başlatarak, özellikle halkımızın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarda bozulan yolları yeniden yaptık. Bunun dışında kilittaşı ve parke çalışmaları da aralıksız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Eyvaz, konuşmasının ardından adaylık başvuru formunu Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurettin Karaca'ya teslim etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Eyvaz, Yeniden Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement