Başkan Karaosmanoğlu Muharrem İftarına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaosmanoğlu Muharrem İftarına Katıldı

Başkan Karaosmanoğlu Muharrem İftarına Katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Cemevi'nde düzenlenen Muharrem iftarına ve Körfez Cemevi'nde düzenlenen cem törenine katıldı.
Başkan Karaosmanoğlu, Derince Cemevi'nde düzenlenen Muharrem iftarı ve Körfez...

13.11.2013 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Cemevi'nde düzenlenen Muharrem iftarına ve Körfez Cemevi'nde düzenlenen cem törenine katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu, Derince Cemevi'nde düzenlenen Muharrem iftarı ve Körfez Cemevi'nde düzenlenen cem erkanında canlarla buluştu. Başkan Karaosmanoğlu'na Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar ile Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan eşlik etti. Derince Cemevi'nde hep birlikte yapılan Muharrem iftarının ardından Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler Körfez Cemevi'ne geçti.

Körfez Cemevi yönetimi tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, daha sonra cem salonunda düzenlenen erkana geçti. Burada etkinliğe katılanlara Kerbela olayı ve Muharrem orucu anlatıldı. Kur'an tilavetinin ardından okunan deyişler ve mersiyeler eşliğinde Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ile ailesi ve beraberindekiler, gözyaşları eşliğinde anıldı.

Cemin sonunda canlara seslenen Başkan Karaosmanoğlu, "İnsanlık tarihinde yaşanan en büyük acılardan birisi Kerbela'dır. Biz her zaman mazlumun yanında olacağız, zalimin yanında olamayız. Hüseyni bir duruş sergilemeliyiz. Hz. Peygamber, Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Ali bizim için örnek oldu, model oldu, lider oldu. Hiçbir zaman zalime boyun eğmediler. Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini gözyaşıyla, onları katledenleri de nefretle anıyoruz. Biz Hz. Ali'yi, Hz. Hasan'ı ve Hz. Hüseyin'i canımız gibi seven insanlarız. En büyük oğlumun adı Hasan, kardeşimin adı Hüseyin, en son torunumun adı Ali'dir. Bu isimler bizim ortak sevgililerimizdir. Bu acılardan aldığımız dersle yeni acılar yaşamamalıyız. Gönlümüzde birbirimize karşı hep sevgi olsun. Farklılıkları zenginliğimiz olarak görüyoruz" ifadesini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karaosmanoğlu Muharrem İftarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement