Başkan Kocadon; "Vatandaşımızın Yaşam Tarzını Bozmayın" - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocadon; "Vatandaşımızın Yaşam Tarzını Bozmayın"

Başkan Kocadon; "Vatandaşımızın Yaşam Tarzını Bozmayın"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Büyükşehir Yasası ile getirilen düzenleneler hakkında bilgilendirme yaptı.

02.01.2014 15:24

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Büyükşehir Yasası ile getirilen düzenleneler hakkında bilgilendirme yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Büyükşehir Yasası'nın getirdiği yeniliklerle ilgili olarak ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada; "Bildiğiniz gibi Büyükşehir Yasası'yla son günlerde özellikle ahırlar ve kümes hayvanları ile ilgili kamuoyunda haberler var. Önce şunu söyleyelim biz her zaman üzüm yeme sevdasında olan ve problemin değil çözümün bir parçası olan bir yönetim anlayışıyla Bodrum'u yönetmeye çalışan ekibiz. Fakat yasalar da maalesef bazen Belediye Başkanı'yla köylerimizi de karşı karşıya getirebiliyor. Bugün Bodrum bürokratlarının ve memurlarının Belediye Başkanlıklarına ve muhtarlıklara gönderdiği yazı var. Bu, yasanın olması gereken bir yazı. Burada hiçbir zaman suçlu aramıyoruz. Ama buradaki önemli olan şey, Büyükşehir Yasası'yla beraber köylerimizin mahalle olması. Mahalle olunca da yasa gereği bürokratlar bu yazılara göndermek zorunda kalıyor. Bunun çaresi nedir? Köylüme, en büyük teminatlarının Mehmet Kocadon olduğunu söyledim. Her ne kadar turizm bölgesi olsak da bizim tarım ve hayvancılık sektörüyle geçinen büyük bir kesimimizin olduğu defalarca dile getirdim. Turizmin olmazsa olmazından bir tanesi olan gıda ve hayvancılık sektörü de bu bölgelerimizde vardır. Köylerimiziyani artık onlar mahallerimiz olacak, onları korumamız, geliştirmemiz lazım. Bugün toplum sağlığından bahsediyorsak, esasında toplum sağlığının köylerde yetişen doğal yumurta ve otla beslenen hayvan olduğunu unutmamamız lazım. Onun için de biz buradan bu yasadaki bu maddenin tekrar Meclis'te görüşülmesini ve üreten vatandaşla biz seçilmişlerin karşı karşıya getirmemesini rica ediyoruz" dedi.

İleride telafisi olmayan sonuçların ortaya çıkabileceğini savunan Kocadon, "Bugün siz geçimini atalarından geldiği gibi böyle sağlamış bir köylümüzü bir anda yok sayıyorsunuz ve bu insanları mutsuzluğa itiyorsunuz. Buradan sesleniyoruz; Sayın seçilmişler, Sayın Ankara'daki milletvekilleri acele kararlar alarak lütfen halkımızla biz yerel yöneticileri karşı karşıya getirmeyin. Bunları iyice inceleyip hep beraber ortak bir karar alınmasını istiyoruz. Bir kez daha söylüyorum, biz her ne kadar turizm bölgesi olsak da turizm bölgesini besleyen damarları kesemezsiniz. Özellikle seçime girecek biz yerel seçilmiş insanları vatandaşla karşı karşıya getirmenin bir anlamı yok. Bunun bir an önce düzeltin, daha doğrusu yaşam tarzı olmuş köy halkının yaşamını engellemeyin. Bu arada Bodrumumuzdaki bürokratımızı da memurumuzu da suçlamıyoruz, onlar sadece görevini yapıyor" diye konuştu.

Bodrum Kent konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu da, şöyle konuştu; "Söz konusu Büyükşehir Yasası ile bizim artık köyümüz kalmıyor, yerine mahalleler geliyor. Ortadaki sorun şu; Bir gecede idari şekli değiştirerek köylünün şehirli olabileceğini düşünüyor. Oysa köylerin yaşam biçimleri farklı. Kırsal Kanun'un 246. Maddesi 'Meskun mahaller içerisinde hayvan ahırı bulundurmak yasaktır' diyor. Bu yasa 1930'a ait. Eğer Kaymakam, Belediye Başkanı bu kanunun gereklerini yapmamışsa suçlu duruma düşer. ya kanunu uygulayacağız ya da çözüm bulacağız. Köylüye ahırlarınızı, kümeslerinizi köyün dışına çıkarın deme hakkı var ama nereye, nasıl çıkarılacak bu açıklanmamış. Bizim kanun yapıcıdan isteğimiz bir an önce bu karışıklığın ortadan kaldırılması. Köylünün bir ineği, 3-5 tavuğu vardır, bunları nereye taşıyacağını söylemek zorundasınız" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocadon; 'Vatandaşımızın Yaşam Tarzını Bozmayın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement