Başkan Palancıoğlu Erü'de Konuştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Palancıoğlu Erü'de Konuştu

Başkan Palancıoğlu Erü\'de Konuştu

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesindeki "Genç Haritacılar Günleri"nde "İşsizlikten en son şikâyet edilmesi gereken meslekler harita ve inşaat mühendisleri" dedi.

08.05.2015 12:05

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesindeki "Genç Haritacılar Günleri"nde "İşsizlikten en son şikayet edilmesi gereken meslekler harita ve inşaat mühendisleri" dedi.

Başkan Palancıoğlu, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Harita Mühendisleri Odası tarafından Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen "Genç Haritacılar Günleri"ne katıldı. Program öğrencilerin mini konseri ve Kayseri'yi anlatan kısa filmle başladı.

Programın açılışında konuşan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Öğrenci Birliği Başkanı Özgür Yanıt Kaya, 3 gün boyunca mesleki ve güncel sorunları tartışırken, çözümler üretip, şiirler okuyup, tiyatro oynayacaklarını söyledi.

ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, "Fakültemiz şuan 10 bin öğrencisiyle teknik üniversite niteliğinde. Harita mühendisliği okuyan toplam öğrencimiz 666. Yani ülkemizdeki tüm harita mühendisliği bölümündeki öğrencilerimizin 9'da biri oranında. Bu oran bir anlamda sevindiriyor, ama diğer anlamda keşke kontenjanlar biraz daha düşük olsa da imkanları daha fazla öğrencilerimize sunabilsek." dedi.

HKMO Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, "Sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde bizlere, bizim mesleğimize ihtiyaç artıyor. Dünyayı parsel üzerinden anlamak, kavramak artık yetmiyor. Biran önce dünyaya en yukarıdan bakma vizyonumuzu oluşturmalıyız" diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Burada sizlere meslekle ilgili ipuçları vermek istiyorum. Son 6 yıl içinde yaptığım 5 bine yakın mülakatta gördüklerimi aktarayım. Şuanda işsizlikten en son şikayet edilmesi gereken meslek dalından biri harita diğeri inşaat mühendisleri. Özellikle kentsel dönüşüm süreciyle birlikte bu iki meslek önümüzdeki 5-6 yıl çok iyi konumda. Dolayısıyla bunu fırsat bilerek değerlendirmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Başkan Palancıoğlu, mesleğin geleceğiyle ilgili yapılması gereken çalışmalardan bahsederek, "Sizlere tavsiyem eğitim hayatınızı en iyi ve en verimli şekilde tamamlayarak kendinizi yetiştirmeniz. Benden iyi yetişmiş harita mühendisleri var mı diye Ankara'dan bile soranlar var. Üniversitelerimiz iyi yetişmiş araştırma görevlileri bulunca hemen işe alıyor. Yabancı dil bilmeyenlerin hayatlarını iyi idame ettirmesi çok zor. Mesleğinde iyi yetişmiş ve yabancı dili olanlara yurt dışında hiç iş sorunu yok." şeklinde konuştu.

ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Yetim, öğrencilere "Her mesleğin özellikle üniversitelerin yığınla sorunu var, ama bu sorunlardan kaçmıyoruz, bunların çözümü için çalışıyoruz. Eğitiminiz döneminde ve sonrasında daima araştıran, sorgulayan ve merak eden bir meslek erbabı olmaya gayret edin" uyarısında bulundu.

Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu'na plaket takdim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Palancıoğlu Erü'de Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement