Gaziantep Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde Rönesans Değişim ve Yönetim Bilimleri Enstitütüsü Başkanı Canip Altay'ın katılımı ile '2015 Öncü Mali Göstergeler ve Firmaların Alacağı Pozisyonlar Semineri' düzenlendi.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) salonunda gerçekleştirilen seminere firma yetkilileri ve ilgililer katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, Gaziantep olarak bölgesel değişikliklerden çabuk etkilendiklerini belirtti. "Bizler açısından değişimler çok önemli" diyen Çeliktürk, Gaziantepli girişimcilerin gelişmeleri ve değişmeleri görüp risk alabildiğini kaydetti.
Çeliktürk'ün ardından kürsüye gelen Rönesans Değişim ve Yönetim Bilimleri Enstitütüsü Başkanı Canip Altay, "Küresel Göstergeler ve Pozisyon Almak" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Altay, dünyanın ve dolayısıyla Gaziantep'in zorlu günlerden geçtiğine işaret etti. "Batı batıyor, Doğu doğuyor, Kuzey, Güney'e göç ediyor" diyen Altay, dünyanın 2009 yılından bu yana farklı bir süreç içerisine girdiğini vurguladı. Bütün dünyanın aynı anda her şeyi birlikte yaşamaya başladığına dikkat çeken Altay, bu değişimde gelişen teknolojinin ve sosyal medyanın büyük rolü olduğuna dikkat çekti. 15 sene sonra Türkiye ile Almanya'nın kişi başına düşen gelir açısından hemen hemen aynı olacağını aktaran Altay, dünyanın farklı bir konjöktür içerisine girdiğine dikkat çekti.
Katılımcılara seslenen Altay, "Geleceği öngöremiyorsanız, risklere karşı uygun pozisyonlar alamıyorsanız zorlanırsınız" dedi. Katılımcı firma yetkililerine uyarılarda bulunan Rönesans Değişim ve Yönetim Bilimleri Enstitütüsü Başkanı Canip Altay, "Yönetemeyeceğiniz riskleri almayınız" diye konuştu.
Daha sonra slayt gösterisi ile katılımcılara bir sunum yapan Altay, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri; enerji tüketimi, enerji üretimi, gelir dağılımı, kişi başına düşen milli gelir gibi açılardan karşılaştırdı. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Batı Batıyor İddiası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?