Batman'a Yeni Adliye Sarayı Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Batman'a Yeni Adliye Sarayı Yapılıyor

Batman\'a Yeni Adliye Sarayı Yapılıyor

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, Batmana yeni Adliye Sarayı Binası yapılacağını belirtti.

04.09.2013 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder yeni Adalet Sarayının ihalesinin yapıldığını ve 600 gün içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

Yeni adli yılın başlaması nedeniyle Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder kokteyl düzenledi. Kokteyle Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder'in yanı sıra Batman Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, M. Emin Ekmen, Mazlum Der Başkan Yardımcısı Murat Çiçek, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı, İdare Mahkemesi Başkanı, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Adliye Çalışanları, Vali Yardımcıları, Kamu Kurum Müdürleri, Avukatlar ve seçkin davetli topluluğu katıldı.

YENİ ADLİYE SARAYI 4 KATTAN OLUŞACAK

Adli yılın açılışı kokteylinde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ejder, Adalet hizmetinin layıkıyla hızlı bir şekilde yürütülebileceği, teşkilatımızca yakışacak, nitelikli Adalet Sarayımızın ihalesinin yapıldığını, önümüzdeki aylar içerisinde ihalenin kesinleşmesiyle birlikte, inşaata başlanacağı ve 600 gün içerisinde yeni Adliye Sarayımızın adalet hizmetine sunulacağının müjdesini verdi. Yeni Adliye Sarayı'nın yakşalık 30 dönüm üzerinde inşaa edileceğini belirten Ejder, Yeni Adliye Sarayı'nın 4 kattan oluşacağını söyledi.

"BEŞİRİ CEZAEVİNİN İNŞAATINA BAŞLANACAK"

Öte yandan Beşiri ilçesinde yapılacak olan Cezaevi hakkında bilgi veren Ejder, Beşiri İlçemizde yapımı planlanan cezaevinin ihalesinin yapıldığını, ihalenin kesinleştiğini, cezaevi inşaatına yakın tarihte başlanacağını söyledi.

"YENİ BİR ADLİ YILA GİRMENİN HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ"

Başsavcısı Ejder, acısıyla tatlısıyla bir adli yılı daha başarılı ve sorunsuz bir şekilde geride bırakmanın burukluğunu ve onurunu yaşarken, yeni bir adli yıla girmenin heyecanı içerisinde olduğunu belirtti. Yeni Adli yılın ülkemize birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Ejder, Kamu vicdanını rahatlatan kararlara imza atma temennisinde bulundu.

SEVİM, "DEĞİŞİME AYAK UYDURAMIYORUZ"

yeni-adalet-sarayi'nin-ihalesi-yapildi-(3).20130903174802.jpg

Batman Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim ise, " Türkiye'de son yıllardaki, zihinsel ve yapısal değişme, hukuk sistemimiz ve yargısal pratiklerimiz ile maalesef ayak uyduramamaktayız. Çeşitli nedenlerle olmakla birlikte yargının hala bir hesaplaşma alanı olarak görülmesi en temel sorundur. Tüm kısmi değişikliklere rağmen, özellikle kamu vatandaş ilişki konusunda sorunlar hala devam etmektedir" dedi.

"YARGISAL OLAĞANÜSTÜ HAL DEVAM ETMEKTEDİR"

Sevim konuşmasının devamında, "Hala yapılan bağışık faaliyetler, adaletin temas etmediği kör noktalar ve Roboski gibi toplumsal olaylardaki, orantısız şiddet gibi, kamu gücünü kullanan kişilerin, suçlarının soruşturma ve yargılama ya da daha doğru ifade ile yargılanmaması şeklinde tezahurat etmektedir. Uzun yargılama ve tutukluluk süreleri, meşru hakları sınırlayan terörle mücadele kanunu ile maalesef yargısal olağanüstü hal devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman'a Yeni Adliye Sarayı Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement