Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler Jüri Karşısına Çıktı - Son Dakika
Yerel

Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler Jüri Karşısına Çıktı

Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler Jüri Karşısına Çıktı

Ekmek israfını önlemek amacıyla Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Bostancı öncülüğünde başlatılan proje kapsamında, okul öğrencilerinin bayat ekmeklerle yaptıkları tatlı ve yemekler jüri üyelerinin beğenisine...

05.06.2013 09:58

Ekmek israfını önlemek amacıyla Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Bostancı öncülüğünde başlatılan proje kapsamında, okul öğrencilerinin bayat ekmeklerle yaptıkları tatlı ve yemekler jüri üyelerinin beğenisine sundular.

"Ekmek israfına dur" demek için Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Bostancı tarafından başlatılan proje büyük bir hızla devam ediyor. Dün okul öğrencileri bayat ekmek kullanarak yaptıkları yemek ve tatlılarını yarıştırdılar. TMO İzmir Şube Baş Uzmanı Ahmet Arıkan, TMO İzmir Şube Teknik Öğretmeni Osman Acuner, Dr.Oetker Üretim Mühendisi Mehmet Büyükcan, Okul Müdürü Nildan Alçimen, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Murat Pak ve Sosyal Kulüp Öğretmeni Sema Erdem jüri üyeliği yaptı.

JÜRİ ÜYELERİ SEÇİM YAPMAKTA ZORLANDI

Yarışmada hünerlerini büyük bir titizlikle sergileyen öğrenciler kıyasıya mücadele verirken, jüri üyeleri yemek dalında yarışmaya giren Burak Yılmaz'ı Beşamel Soslu Ekmek yemeği ile birinci seçti. İkinci sırayı ise Bayat ekmekten yaptığı Pizza ile Gülşah Bellik aldı. Yine aynı dalda Buket Dicle Oral üçüncü olmaya hak kazandı. Yemek ve tatlı kategorilerinde yapılan yarışmanın ikinci etabı olan tatlı dalında ise Ekmek Helvası yapan Setenay Özeker birinci olurken, Bayat Ekmekli Kek yapan Cennet Aykuş ise ikinciliği elde etti. Tatlı yarışmasında Üçüncülüğü iki öğrenci paylaşırken, Ekmek Tatlısı yapan Yonca Nur Durmaz ve Elma Püreli Ekmek Tatlısı yapan Nurcan Karahan'da üçüncü oldu.

"PROJE HIZLA DEVAM EDECEK"

Bayat ekmekli tatlı ve yemek yarışmasının başka okullara da duyurulduğunu ifade eden Okul Müdür Yardımcısı Bostancı, "Öncelikle bu projemizin hayata geçmesinde ve ilerlemesinde bizlere katkıları olan herkese teşekkür ederim. Diğer okullarda bu projemize destek verirlerse bu yarışmayı okullar arasında da yapabiliriz. Öğrencilerin bilinçlendirilmesine yönelik yapılan bu proje sayesinde bayat ekmekler değerlenerek, hem ülke ekonomisine katlı sağlanacak, hem de öğrencilerimiz ekmek israfı konusunda daha da duyarlı olabilecekler" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler Jüri Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement