Bayırbucak Türkmenlerine Yardımlar - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardımlar

Esed güçlerinin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü saldırılardan kaçan Türkmenler için, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde yardım kampanyaları başlatıldı.

24.11.2015 15:33

Esed güçlerinin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü saldırılardan kaçan Türkmenler için, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde yardım kampanyaları başlatıldı.

Kaymakam Hasan Gözen, Kırıkhan Belediyesinin de desteğiyle zor durumda olan Bayırbucak Türkmenlerine yardım elini uzatabilmek için kampanya başlattıklarını belirtti.

Kırıkhan halkını yardım etmeye davet eden Gözen, toplanan yardımların oluşturdukları komite aracılığıyla Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacağını kaydetti.

Kampanya kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadıra vatandaşlar giyecek başta olmak üzere gıda yardımında bulundu.

Bu arada Kırıkhan Kaymakamlığı ile Kırıkhan Belediyesi de kampanyaya 30 bin bardak su yardımıyla destek verdi.

Hassa ilçesinde de belediye öncülüğünde, Hassa Kızılay Şubesi'nin de desteğiyle kampanya başlatıldı.

Hassa Belediye Başkan Vekili Ali Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor durumda olan Türkmenlere biraz olsun destek olmak istediklerini kaydetti.

Başlattıkları kampanyayla ilgili belediye hoparlöründen duyuru da yaptıklarını ifade eden Nur, vatandaşların kışlık giysi başta olmak üzere kuru gıda ve ayakkabı desteğinde bulunduğunu söyledi.

Hassa Belediye Başkan Yardımcılarından Seyfettin Araz ise esnafın da kampanyaya büyük destek verdiğini, toplanan yardımların iki araçla Türkmen bölgesine gönderildiğini, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmenlerine Yardımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement