Bayramın Gözdesi 'İzmir Geceleri' - Son Dakika
Yerel

Bayramın Gözdesi 'İzmir Geceleri'

Bayramın Gözdesi \'İzmir Geceleri\'

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, İzmir'in meşhur tarihi Kemeraltı Çarşısı da hareketlenmeye başladı.

14.10.2013 12:36

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, İzmir'in meşhur tarihi Kemeraltı Çarşısı da hareketlenmeye başladı. Kurban Bayramı nedeniyle kolonya satışlarının arttığını belirten kolonya imalatçısı Mustafa Erduran, 60 yıldır İzmirlilerin gözdesi olan 'İzmir Geceleri' isimli kolonyanın, Saat Kulesi şeklindeki şişesiyle rağbet gördüğünü belirtti.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kolonya satışlarında da artış gözlendi. İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda Almenna isimli dükkanında kolonya imalatı yapan Mustafa Erduran, kolonya satışlarının Ramazan Bayramı'nın aksine Kurban Bayramı'nda daha fazla olduğunu söyledi. Vatandaşların, Kurban Bayramı'nda kötü kokuları gidermek için kolonyalara yöneldiğini belirten Erduran, şu sıralar en fazla İzmir Geceleri isimli çiçek kokulu kolonyanın rağbet gördüğünü kaydetti. İzmir'in sembollerinden olan Saat Kulesi şeklindeki kolonya şişesiyle estetik bir görünüme kavuşan İzmir Geceleri, yaydığı çiçek kokularıyla dikkat çekiyor.

İzmir Geceleri'nin daha çok parfüm niyetine kullanıldığını söyleyen Erduran, "Diğer kolonyalarda alkol derecesi 80 derecedir. Bu derece alkolün keskinliğini gösterir. İzmir Geceleri'nde ise alkol derecesi 60'tır. Böylece İzmir Geceleri'ni kullandığınızda alkolün keskinliğinden çok etrafa yayılan çiçek kokularını hissedersiniz" dedi.

60 yıllık bir tarihi olan İzmir Geceleri kolonyasının ilk olarak Ali Haydar Koru tarafından formüle edildiğini belirten Erduran, bu tarihi kolonyayı 19 yıldır sadece kendilerinin ürettiğini ifade etti. Erduran, küçük İzmir Geceleri şişelerini 15 TL, büyük şişeleri ise 20 TL'den satışa sunuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayramın Gözdesi 'İzmir Geceleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement