Bebeği Olan Annelere Bilinçlendirme Eğitimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bebeği Olan Annelere Bilinçlendirme Eğitimi Yapıldı

Bebeği Olan Annelere Bilinçlendirme Eğitimi Yapıldı

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bakımları konusunda bilgilendirme yapılması amacıyla yeni doğan çocukların evine hemşire gönderildiğini bildirildi.

14.01.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bakımları konusunda bilgilendirme yapılması amacıyla yeni doğan çocukların evine hemşire gönderildiğini bildirildi.

Öğretmenler Bahçesi Meriç Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Opr. Dr. İlhan Açıkgöz yapmış oldukları çalışmaları basına anlattı. Toplantıya Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Oğuz Öksüzler, Tıbbi İşler Başkanı Dr. Selma Heves, Mali İşler Başkanı Ömer Taşkın katıldı.

"YENİ DOĞANLAR İÇİN EVLERDE ANNELERE BİLGİLENDİRME YAPIYORUZ"

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Opr. Dr. İlhan Açıkgöz Edirne'de yeni bir uygulamaya başladıklarını ifade ederek, "Edirne'de yeni doğan bütün bebeklerin evine hemşire gönderiyoruz. Tüm yeni doğanlarımız taburcu edildikten 3 gün sonra, evinde bir hemşiremiz tarafından ziyaret edilmektedir. Bebek bakımı, emzirme, beslenme, yıkanma gibi konularında annelere bilgilendirme yapıyoruz" dedi.

"ACİL HASATALARI TABURCU OLDUKTAN SONRA EVLERİNDEN ARIYORUZ"

Geceyi Acil servisinde geçiren hastalara sabah kahvaltı imkan sunduklarını dile getiren Açıkgöz, acilde tedavi gören hastaların hepsini ertesi gün telefonla aradıklarını söyledi. Açıkgöz, "Telefonla görüşlerini sorduklarımız hastalara bir ihtiyacınız var mı? İlaçlarınızı alabildiniz mi? Doktor kontrol önerdi randevu alabildin mi? şeklinde sorular yöneltiyoruz. Bu uygulamaya başlayalı 1 yıl oldu, 20 bin civarında görüşme yaptık" şeklinde konuştu.

"ORGAN BAĞIŞINDA GERİDEYİZ"

Türkiye'nin organ bağışı konusunda istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Açıkgöz, "Edirne Türkiye'nin batıya açılan kapısı ama hemen batı ile karşılaştırıldığında Avrupa'nın 25'te 1'i oranlarında yer alıyor. Bu oran İskandinav ülkelerinde 38'te 1'i olarak yansıyor. İskandinav ülkeleri bizden 38 kat daha fazla organ bağışlıyorlar. Toplumsal bilinçlendirmede çok gerideyiz. Organ bağışı ile ilgili olarak toplumsal bilinçlendirmede herkesin üzerine düşeni yapması gerekir" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bebeği Olan Annelere Bilinçlendirme Eğitimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement