Belediye Başkanı Mustafa İça Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanı Mustafa İça Açıklaması

Belediye Başkanı Mustafa İça Açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı'nın büyük illerde bulunan askeri birlikleri daha küçük illere taşınması ile ilgili başlattığı çalışmayla harekete geçtiklerini bildiren Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, konuyu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile...

26.08.2013 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı'nın büyük illerde bulunan askeri birlikleri daha küçük illere taşınması ile ilgili başlattığı çalışmayla harekete geçtiklerini bildiren Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, konuyu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştüğünü, Bakan Yılmaz'ın konuya oldukça sıcak baktığını söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın büyükşehirlerdeki bazı askeri birliklerin Anadolu'ya taşınması projesinde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki 'acemi' birlikler küçük şehirlere taşınacak. Bu kapsamda askeri birliğin Kütahya'ya taşınması için çalışmalara başladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mustafa İça, daha önce ilimizde bulunan Jandarma Tabur Komutanlığı için düşündüğümüz araziyi Bakanlığa önerebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Kütahya- Tavşanlı karayolu üzerinde bulunan ve Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Kampüsü karşısında yer alan Andız-Geven arasında kalan 700 dönümlük hazineye ait olan arazinin askeri birlik için uygun olabileceğini düşündüklerini anlatan Başkan İça, "Kütahya'da bulunan Jandarma Tabur Komutanlığının daha da büyütülmesi için Jandarma Komutanlığımızla Andız-Geven arasında bulunan arazide bir çalışma yapmıştık. Bu alanın 25 metrelik bir yolla çevre yoluna bağlanması, alanın akışı açısında ve hatta alanda yapılacak atış alanlarını da o zaman belirlemiştik. Bu belirlenen alanı meclisimizde tartışarak uygun olabileceğini ve bu alanı önereceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Başkan İça, bölgede bulunan Andız ve Geven mahallelerinde yapacakları alt yapılarla birlikte askeriyenin de altyapı çalışmalarını yaparak bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğini sözlerine ekledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanı Mustafa İça Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement