KARS (AA) – Sarıkamış Belediyesi, son bir yılda fiyat indirimi ve taksitlendirme yaparak su gelirini beş kat artırdı.
Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev geldikleri yaklaşık 1,5 yıl içinde birçok alanda köklü değişiklikler yaptıklarını söyledi.
Toksoy, özellikle su, emlak ve çevre temizlik vergisi borcu olanlar için büyük kolaylıklar getirildiğini belirterek, Maliye Bakanlığı'nın 6552 sayılı kanun kapsamında bazı alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çalışma ve su kullanımındaki kayıp ve kaçağı önleyerek, su gelirini beş misli artırdıklarını kaydetti.
Borcu olan vatandaşlara faizsiz ve taksitle ödeme kolaylığı sağlandığını ifade eden Toksoy, şöyle konuştu:
"Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan kanunla, yeniden yapılandırılan borçların faizlerinde büyük indirime gidildi. Sarıkamış'ta 4 bin 300 su abonemiz var. Belediyenin en büyük gelir kayıplarının başında su kayıp ve kaçağı geliyordu. Bir türlü istenilen seviyede kar elde edemeyen su işlerinin geliri, doğru yönetim sayesinde zam değil, fiyat indimi yaparak vatandaşlarımıza daha önceden tonunu 2,5 liradan satılan suyu, bin 600 liraya indirdik. Yani suyun fiyatını indirdik, kayıp kaçağı önledik, taksitlendirme yaptık ve daha önce aylık ortalama 20 bin lira olan su gelirini 100 bin liraya çıkardık. Tabi belediyemizin gelirleri arttıkça vatandaşlarımıza en iyi hizmet sunmak için gece gündüz çaba sarf ediyoruz, buda bizi mutu ediyor."
Son Dakika › Yerel › Belediye Su Gelirini 5'e Katladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)